Pirineu OccidentalREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ REGIONAL RPAPA ENTRE SINDICATS I CAPS 15-11-23

181/2023

Ahir, 15 de novembre, vam assistir a la reunió regional de la RPAPA amb el Cap i Sots cap de la Regió, Cap d’Administració i Oficina de suport Regional. Us traslladem els punts que vam tractar:

 

Generals

 • Efectius: El nombre d’efectius de la regió és de 476, números en positiu. En relació al Concurs de Trànsit entre els efectius que marxen i els que vindran a la Regió es guanya un efectiu.

 

 • Vehicles: Han d’arribar un total de 178 vehicles a tot el territori, abans de finalitzar l’any. Des de la Regió informen que al Pirineu arribaran un nombre encara indeterminat. Insistim en la necessitat de dotar de vehicles 4×4. No els hi consta que hagin d’arribar motocicletes de Trànsit. Bé, continuarem amb les actuals, amb més de 20 anys de servei, però què segons ells mateixos, “estan molt ben cuidades.”

 

 • Uniformitat: El barret i les polaines estan en fase d’entrega. Els guants es preveu arribin el proper gener. Des de la Regió s’ha fet força a les Comissions de material sobre la necessitat de dotar als efectius de la Regió d’una jaqueta especial. De moment, la resposta, sempre centralitzada des de Barcelona, és negativa. De fet insisteixen que amb aquesta nova uniformitat: “no s’ha de patir fred”. També cau la proposta de botes específiques. Que poc coneixen la duresa de l’hivern al Pirineu, a peu de carrer és clar.

 

 •  Hores extres: S’ha demanat que es computi el trajecte realitzat quan els agents es desplacen a d’altres Comissaries a fer hores extres (Pla de Pistes). S’han negat de cap a peus, a pagar els quilometratges o deixar vehicles policials, així com a computar les hores de desplaçament d’anada i tornada.

 

 • Endarreriments en pagaments de dietes i altres: Insistim en aquest problema, (que afecta tot el Cos), no és un problema específic de la Regió. No tenen resposta més enllà de justificar que tot està ben tramitat i a l’espera de l’arribada de partides pressupostàries per fer els pagaments.

 

 • ARRO: Són conscients de la manca d’efectius que per diversos motius està reduïda a 5 efectius. S’ha volgut fer un oferiment intern però ha estat denegat. S’haurà d’esperar a la incorporació dels efectius actualment en fase Concurs.

 

 • Trànsit: Sobre les peticions, gairebé històriques de l’ART, responen:
  • Està pendent (per causes desconegudes) la licitació per dotar de nous etilòmetres.
  • Sobre la petició d’actes autocopiatives, no saben en quin punt es troba la demanda.
  • Són coneixedors de la problemàtica de les immobilitzacions a ciutadans estrangers però diuen que fins que no hi hagi un “carnet europeu” això no té solució.
  • Valoren positivament el poder fer brífings conjunts amb USC.
  • Sobre la “desequilibri” d’efectius als torns de matí, tarda i nit, ells fan el servei sobre el volum de trànsit i nombre d’accidents a les carreteres. Insistim que aquesta motivació no ha de deixar descobert el servei de nit i sobretot ha de garantir la seguretat dels nostres!
 • Unitats Investigació i altres: Es trasllada el neguit dels efectius sobre la possibilitat de canvis en la forma de realitzar les guàrdies. Els caps de la Regió contesten que no tenen previst fer cap canvi en la forma de realitzar les guàrdies. Si és cert que s’està supervisant tot el servei per tal de poder ajustar els efectius i hores a cobrir.

 

 • Seguretat Laboral: Està previst per aquest 2024 la prova pilot del nou Magatzem Central de Marihuana amb el qual personal especialitzat es dedicarà a la preparació, emmagatzematge i transport de la marihuana a aquest nou magatzem per tal d’acabar, com hem denunciat reiteradament, amb l’emmagatzematge a les comissaries de la marihuana.

 

La Seu d’Urgell

 • Està en fase de redacció el nou projecte per l’edifici del Camí Ral de La Seu. L’idea des de la Regió és que hi vagin els efectius de l’AIC, Científica i Informació. Aquest criteri resta supeditat a l’avaluació per part d’altres instàncies.

 

Puigcerdà

 • Es posa de manifest el problema de la tanca exterior, actualment espatllada. També de la necessitat de reforçar la seguretat en aquest punt, (totalment vulnerable). Ho elevaran per un nou estudi.

 

Sort

 • No hi ha cap avenç en les obres a realitzar en les dependències. Tampoc està prevista la col·locació de mòduls.

 

Pont de Suert

 • Insistim i ho continuarem fent, en la necessitat d’obres estructurals en aquestes dependències. Des de la Regió ens informen que no hi ha cap avenç, ni previsió de realitzar cap obra d’importància. A totes llums s’està retrocedint en comptes de tirar endavant.

 

Per finalitzar i a mode de resum creiem que moltes de les peticions, de les vostres peticions, problemes i incidències, no obtenen les respostes que pertoquen.

Això és especialment notori en tot allò que afecta a les instal·lacions, espais de treball i material (inclòs el parc mòbil). No és un fet únic de la regió però si especialment manifest en aquesta. Tampoc es resolen a les Subcomissions i d’altres fòrums on ens deriven per tractar-ho, i moltes de les mancances, al final, les hem de denunciar.

Nosaltres no estem per cobrir expedient, sinó per defensar i garantir unes condicions laborals de tots els mossos i mosses. És per això que durem allà on calgui i farem visibles aquestes i totes les vostres demandes, denunciant el que faci falta.

Si teniu més incidències i/o queixes ens les podeu traslladar directament al nostre telèfon regional, al delegat/da de referència o per correu electrònic a rppo@uspac.cat i ho elevarem immediatament on pertoqui.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

16 de novembre de 2023

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.