Camp de TarragonaREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPCT 08-11-2023

176/2023

Avui, 8 de novembre de 2023, ha tingut lloc la reunió amb els Cap de la Regió, Servei d’Administració i sindicats representatius de la RPCT. Us informem dels punts aportats per la USPAC:

 

GENERAL

 • Ampliació a totes les comissaries de les mesures de seguretat. Tots els punts referents a la seguretat, per raons òbvies, les traslladarem directament a les visites i brífings que fem habitualment i si teniu cap dubte concret també podeu contactar amb el vostre delegat/da de referència.

 

TARRAGONA

 • Mesures de seguretat (traslladarem personalment les respostes), s’està redactant una proposta d’ordre de servei que ja traslladaran.
 • Manca d’efectius: Fa uns mesos van marxar un parell d’agents a la Sala 112 i actualment 5 o 6 agents més pel concurs de trànsit. Continuen havent-hi escamots sense Cap de Torn (sergent ) o amb únicament dos caporals. Ens responen que van venir també 51 efectius a la Regió i es distribueixen segons directrius de serveis centrals. Pel que fa a la manca de comandaments responen que és una problemàtica de tot el cos i que esperen revertir amb les noves promocions també.
 • Reforç OAC Tarragona: amb els efectius actuals no es pot assumir el volum de feina. La resposta que ens donen és que el Cap de Torn és el responsable de reforçar l’OAC si ho creu convenient i que cap responsable els ha traslladat cap queixa.
 • Reforç “peixera” comissaria: Valoraran ampliar a dos efectius en tots els torns.
 • OAC Mallafré: Reforç mesures de seguretat (us traslladarem tot personalment). No valoren fer massa inversió més en aquest espai perquè hi ha vàries propostes per obrir la comissaria conjunta de proximitat de la Guàrdia Urbana i Mossos i a final d’any haurien de decidir si tira endavant la proposta.
 • Ampliació al despatx d’ORC: Hi havia una proposta de fa temps que ho contemplava, com està aquest tema? Ens diuen literal, que ningú ha elevat CAP proposta al respecte. No en tenen coneixement.
 • Vehicle fura: És un vehicle nou, té poc més de 4000 km i ja ha passat 5 vegades per taller. Ens diuen que l’última reparació està solucionada i els han donat garantia, de no ser així valorarien altres opcions com substituir.

 

SALOU

 • Mesures de seguretat a l’edifici. Us les traslladarem personalment i ho hem elevat també sistemàticament a la Subcomissió d’Infraestructures.
 • Porta d’accés a la zona d’OAC: No s’ha donat solució a la problemàtica ja traslladada en l’anterior reunió. Són conscients de la problemàtica però NO tenim solució de moment! Portem més d’un any amb aquest tema…
 • Manca d’espai a les dependències de la CD Salou i als vestidors. El projecte està aprovat des del 25 d’octubre i es preveu inici de les obres finals de febrer 2024.
 • Porta d’accés pel personal: Seguim esperant una solució definitiva que no arriba mai, és urgent i ens diuen que està totalment parat per Infraestructures. INAUDIT!!

 

ARRO SALOU

 • Assignació amb caràcter permanent d’un vehicle de paisà per ARRO: Pel gran volum d’entrades penals que s’han de planificar. Estan mirant de buscar una solució (vehicles dipòsit judicial…), tot i que ens diuen que hi ha d’altres serveis prioritaris.
 • Assignació d’un altre despatx per ARRO a la CD Salou. L’espai que disposa l’àrea és insuficient tenint en compte el personal que hi ha adscrit. Ens responen que NO disposen d’espai, la proposta de Regió és traslladar ARRO fora de la CD Salou, però no saben terminis.
 • Ampliació hores extres (tant ARRO com USC). Necessitat d’ampliar el nombre d’hores extres per tal d’evitar que el servei ordinari es vegi perjudicat. Ens diuen que la distribució i nombre d’hores extra no les decideix la Regió, ja arriben marcades i a qui van destinades…
 • Comunicació a l’àrea dels codis d’accés a les comissaries de la regió: Per facilitar que quan ARRO hi vagi, no faci falta entrar per la porta principal. La resposta és que NO ho facilitaran per seguretat, que tenen altres vies per poder accedir.

 

VALLS i MONTBLANC

 • Mesures de seguretat comissaria: D’aquest punt també el traslladarem personalment com s’ha tractat i respostes que ens han donat a les visites i brífings setmanals, per raons òbvies de seguretat.
 • Manca d’efectius en torn nit trànsit Montblanc: la supressió d’un escamot a Trànsit Montblanc i l’Acord d’horaris de trànsit de 2017 (que USPAC no va signar) fa que hagi una manca d’efectius en aquest torn sobretot en els escamots afectats per la supressió, demanem que es garanteixi un mínim de dues patrulles en tots els torns de treball, incloent el torn nit, atenent l’actual nivell antiterrorista i el reforç en mesures de seguretat actuals. Segons el Cap de l’ART si garanteix dues patrulles no podrien donar permisos, ens diu que s’ajunten patrulles d’altres sectors i la problemàtica quedarà resolta quan arribin els nous efectius.

 

SALA 112 REUS

 • Puces/ xinxes a la Sala 112. Ja es va informar de la incidència de fa unes setmanes tant al mateix edifici 112 com al Cap d’administració d’aquesta regió. Es va dir que es realitzaria les neteges oportunes reforçant-les, s’ha concretat? El Cap d’Administració ens diu que han canviat l’administrador de l’edifici 112 i aquest li ha comunicat que està mirant la contractació d’una empresa de desinfecció per tot l’edifici. No ens donen terminis.
 • Queixes amb les cadires blaves. Incòmodes i moltes d’elles sense recolza caps i trencades. Es va traslladar també a la Subcomissió de Materials. Hi ha previsió d’un canvi de cadires? NO hi ha cap previsió, si detecteu cadires que no compleixen normativa o estan trencades, feu NI i ens l’envieu a riscoslaborals@uspac.cat.

 

CP MAS D’ENRIC

 • Manca d’efectius APEN: Diàriament, la regió es veu afectada per aquesta manca d’efectius al deixar de donar servei ordinari USC per reforçar els trasllats de presos.
 • Ens responen que saben de la mancança d’efectius APEN i que esperen revertir amb nou concurs però, mentrestant, s’ha de reforçar des de Regió com passa a tot el territori.
 • Si teniu més incidències i/o queixes ens les podeu traslladar directament al nostre telèfon regional, al delegat/da de referència o per correu electrònic a rpct@uspac.cat i ho elevarem immediatament on pertoqui.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

Tarragona, 8 de novembre de 2023

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.