REUNIÓ AMB ELS CAPS DE L’INSTITUT DE SEGURETAT PÚBLICA DE CATALUNYA (ISPC) 24-03-2021

45/2021

Ahir, dia 24-03-2021, ens vàrem reunir telemàticament amb els caps de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, la qual s’ha de fer cada 6 mesos, però feia més d’un any que no es celebrava.

Tal i com està l’ISPC, que cau a trossos, potser no s’ha celebrat perquè no arriba el cablejat d’internet.

Fotografia vestidors homes ISPC
Els punts més importants, que s’han tractat, són els següents:

Cursos concurs oposició ascens. Ens traslladen que en un principi les dates previstes pels cursos de sergent i sotsinspector seran als mesos de juny i juliol. I el curs de caporal estaria programat per iniciar-lo al mes d’octubre.

Cursos especialitat investigació. S’ha fet una primera programació per a finals de 2021, esperem que així sigui i surti aviat la convocatòria.

Cursos actuals. Actualment s’estan fent els cursos de personalitats, trànsit i medi aquàtic. També es faran els de policia portuària i formació bàsica interins. Incloent el curs bàsic, hi ha uns 1357 alumnes actualment a l’ISPC. El curs bàsic finalitza el 30 de setembre, si no hi ha confinaments.

Programa d’activitats formatives. Ens han fet arribar les activitats formatives programades per aquest any, a les quals inclouran cursos de preparació per a exàmens oficials de diferents nivells d’idiomes. USPAC ha manifestat que són insuficients i no descentralitzades al territori, com ens havien plantejat ja fa tres anys. Sempre ens parlen de projectes, i en projectes es queden.

USPAC demana l’ampliació de places de residència i la construcció d’un nou edifici a la zona de l’antic camp de pràctiques de motocicletes. Ens contesten que amb 100 places que hi ha a la residència ja n’hi ha prou. I que en aquest espai continuaran els mòduls d’obra. També afegiran uns contenidors de vaixell per poder fer formació. El de sempre, ni tan sols escolten les propostes.

USPAC ha peticionat si ens podrien facilitar els temaris dels diferents concursos i oferiments. Ens contesten que això no és formació i ells no són els competents. El moment en el qual es posen a estudiar més Moss@s matèries directament relacionades amb la tasca policial, i no és formació ???

USPAC peticiona el perquè de l’estat tant lamentable de les instal·lacions de l’ISPC. Ens diuen que amb la pandèmia no s’han realitzat unes obres que havia previstes i que al setembre iniciaran les obres de la passarel·la i els vestidors. Molt abans de la pandèmia estava igual que ara, però… “bueno, pues vale, pues adiós..”

USPAC, L’ESCUT QUE DEFENSA ELS MOSSOS

25 de març de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.