REUNIÓ REGIONAL RPP 24-03-2021

PDF

44/2021

Incidències a les comissaries de la RPP:
• Vacunat per covid-19 a la RPP o els que no han estat vacunats per edat o altri. Volem saber si els/les Caps Policials i d’adm. regional faran pressió perquè es pugui posar una altra vacuna diferent a la gent més gran i alguns sensibles, ja que precisament són més de risc i molts d’ells estan operatius al carrer.
Ens diuen que només tenen les dades dels 445 efectius que van ser activats des de La regió, ja que molts es van activar, via SMS, des de Salut. Ahir mateix, es va començar a vacunar als majors de 55 anys, activats des de Salut.
A la RPP s’han aixecat 7080 actes per 8086 fets. 4827 CME. 2253 GUL i altres PL.
• Mascaretes i protecció per a tots els efectius. Volem saber si hi ha prou estoc per a tothom. Tant Fpp2 com 1. Ens diuen que no hi ha problema de material.

• Augmentar la Seguretat a les comissaries. Sabem que ja van ser elevades al seu dia en el pla de seguretat. Però, urgeix millorar la seguretat i començar a fer veure als polítics que necessitem comissaries diferents, on la seguretat sigui la prioritat.

Lo de sempre, que la regió no pot fer i que utilitzem els “canals” pertinents…

• Manca d’espai a l’habitacle del Seat ATECA amb mampara, ja que precisament l’espai excessiu que ocupa la mampara dificulta el dia a dia dels mossos. No entenem com després de tants anys dissenyant vehicles policials, encara no sabem les mides MÍNIMES que ha de tenir un vehicle. I més quan realitzem torns de 12h.

Ens diuen que ho tractem al lloc indicat, ja que la Regió no pot fer-hi res.

• Manca de ventilació a les A.C.D de la RPP. Ens diuen que les ventilacions són mecàniques i mitjançant domòtica. Un detingut amb Covid-19 es porta al mòdul de l’Arnau. Màxim 1 detingut per Garjola. I si estan plenes, es porten a altres dependències policials.

• Romanent 54 hores Escamot 5. Els companys/es demanen anar planificant-lo i que no se’ls posi a l’estiu o en festius assenyalats. Ens diuen que s’anirà oferint romanent conforme necessitat de cada comissaria. Ho demanarem per comissaries.

• Nova uniformitat. Algun avenç ? saben en quin període arribarà la roba a la RPP?. Cap novetat i que es manté la data donada, a finals 2021 començarà el repartiment.

• Traure el romanent a les bosses d’H.A. Diversos afectats a Lleida, on l’O.S es nega a retornar les hores què els han pres…
Si a un agent no se li ha planificat el romanent per una baixa llarga o pel motiu que sigui i traspassa l’any policial amb 10, 20, 30, 40… hores de romanent, NO es pot agafar les hores acumulades i traure les hores corresponent al romanent.

Ens diuen que des de l’adm. s’ha fet recordatori a les O.S, ja que tenim raó.

• Comissions de servei a la RPP. Cal regular aquesta situació anòmala. Tenim clar que la manca d’oferta de places ve donada per l’efecte “reserva de plaça” a l’estar desenvolupant tasques en altres destins amb comissions de servei.
El Decret 401/2006, de 24-10, en el seu article 21.2 estableix : Les comissions de serveis tenen una durada d’un any, prorrogable per un altre. El lloc de treball cobert temporalment s’ha de proveir definitivament pel sistema que li correspongui d’acord amb la relació de llocs de treball, llevat que estigui subjecte a reserva.

Queda clar que la durada màxima de les comissions de servei ha de ser de 2 anys.

Creiem que cal regularitzar les comissions de servei que superen el temps establert, pel sistema de provisió que es cregui més adient, per tal d’alliberar llocs de treball i puguin ser oferts en els propers concursos.

Cap resposta concreta i ens emplacen a una reunió per a tractar-ho amb la regió.

• Material i formació d’ordre públic per als agents de les USC. Els darrers esdeveniments ens demostren que de fets aïllats, res de res… els incidents cada cop son més violents i hem patit un atac mai vist a una comissaria de mossos.

Ens diuen que s’ha licitat una gran compra de material d’ordre públic perquè totes les comissaries en disposin. Actualment faran un repartiment del material que es disposa. Hi ha haurà nous escuts, cascs i defenses llargues…
Pel que fa a la formació, bàsica, es farà per part dels instructors de l’ARRO.

• Funcions segona activitat. Denunciem el tracte denigrant que s’està donant a alguns efectius de la RPP. Ens demanen que aportem més informació en una reunió amb la regió. Així mateix, la voluntat de la RPP és que tothom treballi a gust.

• Bossa d’hores extres per cobrir dispositius i necessitats del servei. La regió no pot fer-hi res i ens diuen que ho demanem al lloc on pertoca.
USC/Comissaria Lleida

• Locutoris OAC i altres: ho vaig traslladar en persona al Cap de la regió. S’han modificat les intencions, inicials, de fer locutoris sense ventilació natural ?… És de vital importància fer les obres i fer-les bé i per anys.

Ens diuen que per a ells i amb l’espai que hi ha, ha de fer 4 locutoris sense llum ni ventilació natural, els quals únicament seran per agafar declaracions o quelcom temporal. Els faran amb vidre per posar-hi el màxim de llum. Que amb aquestes obres l’OAC guanya 3 locutoris amb llum i ventilació natural.

Es deixa clara la postura dels companys/es i la d’USPAC: NO volem locutoris sense ventilació natural i més en el moment que ens trobem.

 

• Romanent torn nit i cap de setmana. Torns de vacances injustos pels efectius que fan torns. Companys/es, cap canvi en relació a aquests punts. Ells ho veuen diferent a nosaltres (“la tropa”), “serà perquè des d’un despatx és molt fàcil prendre les decisions què perjudiquen als de sempre”.
• Porta d’accés comissaria espatllada constantment. És un tema recorrent i que ja hem avisat diverses vegades. Som coneixedors dels “tempos” de l’adm. però si us plau, posem-hi celeritat en aquesta qüestió tant greu per a la seguretat de tots.

La porta s’ha canviat i en principi ja estaria arreglat. Ho comprovarem

• Incidències. un únic caporal en aquest lloc, el qual fa un Q3. Quin sentit té només posar-hi un efectiu ?. S’ha de cobrir, de manera fixa, als torns de matí i tarda. A més, és necessari que sigui un caporal. Ara bé, cal transparència com a qualsevol oferiment intern, s’ha de fer públic. No places a mida !

• Problemes d’espai als vestidors: més del de sempre, no saben com posar la gent mentre no s’amplia l’edifici de Lleida. Es comprometen a tornar a demanar l’ampliació del vestidor femení. Del masculí no poden fer-hi res.

Investigació Lleida

• Quan arribaran vehicles nous per les unitats d’investigació ?. Molts d’ells ja tenen una antiguitat i passen molts dies pel taller. Ens diuen que s’aniran substituint, igual que a la resta d’unitats, conforme s’acabi el rènting als 6 anys.

• Quantes places s’oferiran al concurs d’UI a Lleida i RPP?. Seguim lo punt d’abans de les comissions, és important treure les places a concurs perquè siguin ocupades.

• Guàrdies U.I Lleida presencials. Els companys/es no veuen necessari estar-hi presents a les guàrdies de les nits, almenys fins al cap de setmana… Ells proposen fer-ho amb GNP fins al divendres. Ens diuen que és el criteri de la Comissaria General d’Investigació Criminal, per la qual cosa no faran cap canvi. Que ho elevem.

Mollerussa

• Comissaria sense un espai digne per treballar. Ens diuen que la CSUCOT va donar el vistiplau a la instal·lació provisional de mòduls (fins que estigui la comissaria nova) i infraestructures estan valorant con implantar-ho. No tenim data de col·locació. Es posaran 6 mòduls, 3 per planta. S’augmentaran tots els espais.

Les Borges Blanques

• La zona de custòdia de Les Borges Blanques: ens diuen lo mateix d’abans, la ventilació és mecànica domòtica. No obstant, estan valorant posar-hi una botonera per activar manualment i incrementar la ventilació.
Així mateix, la porta d’accés s’ha reparat. I que s’estan fent altres millores.

• El Cap de Torn de Borges no disposa d’un despatx i ha d’anar “pidolant” un espai. S’utilitza el del Cap d’OAC, quan aquest no desenvolupa les seves funcions. Ens diuen que el problema d’espai és una realitat i que a dia d’avui no poden fer-hi res.
Altres punts que han sortit en reunions anteriors, però s’han tornat a recordar.

• No volen donar Hores extres pels efectius que van fer el dispositiu d’Òdena.
• Tothom que va treballar de torn o especial per les eleccions del 14F, cobrarà.
• L’espai on estaven els operadors de la SRC, serà per a la unitat d’INF. La resta de moviments i redistribució d’espais s’aniran implementant durant el 2021.
• La petició de l’ampliació del vestidor femení de Tàrrega i Balaguer es va fer el desembre de 2020. Encara no tenen cap novetat de l’aprovació de l’obra.
• Tàrrega i Cervera s’ha posat la botonera per accedir als pàrquings. Finalment, s’ha aconseguit. A les comissaries on manca, s’aniran fent les millores.
• Aquest hivern s’han fet moltes millores en el sistema de climatització dels edificis.
• Obertura d’una finestra al menjador de Ponts. USPAC, ho va demanar fa anys i ho varen denegar. No obstant, la regió ho tornarà a mirar per si es pogués fer.
• Desinfecció comissaries i vehicles. S’ha augmentat la freqüència i es mantindrà tot el 2021. Totes les neteges són desinfectants. Vehicles es va fent de manera periòdica. Nova empresa per al vehicles a la RPP, excepte Lleida.
• Formació DEA i altres han de ser en horari laboral. Si algú li va millor en setmana de festa, que ho comuniqui al seu Cap i podrà fer-ho sense problema.
• Tauletes: a la RPP en tenim un total de 78. S’han demanat 64 més. Diuen que només hi ha problemes a Lleida. A la resta de la regió són problemes “puntuals”.
• 2 companys van resultar ferits durant les protestes Hàsel. Hi ha danys a diversos vehicles i de consideració.
• Cap de Bombers de Lleida ha estat requerit per la Fiscalia per donar les explicacions pertinents per la música. Es va elevar una queixa a la Conselleria d’Interior.

Companys/es, si teniu dubtes en algun punt, no dubteu en trucar-nos. La propera reunió serà durant el mes de juny.

Lleida, 25 de març de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.