JURIDIQUES

IMPUGNEM JUDICIALMENT LA SIMULACIÓ DE CONCURS PER DONAR-LI LA PLAÇA DE MAJOR A EDUARD SALLENT

39/2024

En el dia d’avui hem interposat recurs contenciós administratiu contra la convocatòria 55/24 on sortirà com a nou major l’actual comissari en cap Eduard Sallent.

Per què i per a què es vol un altre major al cos? Una cosa és que la Llei prevegi la possibilitat de designar lliurement un major, però això no pot ser arbitrari ni en pagament de favors personals.

Tampoc s’inclou en les bases cap tipus de criteri de mèrit i capacitat per l’elecció del nou major, fet que comporta una pèrdua de credibilitat en tota la base respecte als comandaments que han d’obeir.

És una plaça feta a mida després d’una reestructuració del cos policial que pretén dominar l’operativa des dels càrrecs polítics, assegurant-se tenir coneixement de totes les investigacions amb el vistiplau de l’actual comissari en cap.

Curiosament, no hi ha reserva de places per la categoria de major, per què? El conseller Elena, que s’esventa de tenir el cos de mossos d’esquadra més feminitzat de la història deixant de banda els principis de mèrit i capacitat en les promocions internes, no considera que hagi d’haver-hi aquesta paritat als llocs de treball de major rang. Ara bé, s’imposés la reserva de places, Eduard Sallent no obtindria la plaça de major. Una prova més que la denominada “feminització” del cos és un gest de cara a la galeria, que perjudica greument les escales bàsiques i intermèdies, però que blinda la designació politica de comissaris i majors.

El comandament del cos és un autèntic desgavell en els darrers anys, on sempre s’ha volgut al capdavant a aquells que estiguessin en línia amb els governs de torn, i ara torna a haver-hi eleccions… Al final tindrem més majors que Playmobil a la botiga dels mossos.

 

Barcelona, 19 de març de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.