JURIDIQUES

CONDEMNAT EL DIRECTOR PERE FERRER PER VIOLAR ELS DRETS DELS MOSSOS EN EL REPARTIMENT DE CONDECORACIONS

53/2024

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha condemnat per primera vegada al director general de la Policia Pere Ferrer per vulnerar els nostres drets fonamentals quant al procediment de concessió de felicitacions i medalles que es reparteixen avui i, a més, ha de pagar 1.000 € de costes.

Els fets tenen origen en una actuació policial durant l’episodi de pluges torrencials i inundacions ocorregudes a les principals poblacions del Tarragonès el dia 23 de setembre de 2022. El director general va concedir una felicitació a 7 agents, però va deixar fora amb una explicació exemple del despotisme d’algú que es creu per damunt del bé i el mal: “per donar-se una felicitació s’ha de fer una subsegüent valoració que té en compte d’altres factors de naturalesa organitzativa que esdevenen determinants”; o, en altres paraules, “soc el director i faig el que em dona la gana”. La covardia li va impedir dir al Jutjat que la no concessió de la felicitació era perquè tenia un expedient disciplinari obert.

USPAC va interposar un recurs d’empara per drets fonamentals que ha conclòs que no es pot tenir un tracte desigual amb un agent per tenir un expedient disciplinari obert. És un cas que es segueix donant avui en dia i que estem portant tots ells al Jutjat.

Un cop la sentència ha esdevingut ferma, des d’USPAC demanem al conseller Joan Ignasi Elena que aprofiti el “Dia de les esquadres” per rebutjar públicament aquesta pràctica, i apliqui al director Pere Ferrer les mateixes mesures que ell adopta contra els mossos:

Se li aparti immediatament de qualsevol acte relacionat amb l’entrega de condecoracions el “Dia de les esquadres”.

Se li suspengui cautelarment de sou i feina. No té cap autoritat moral per continuar obrint expedients disciplinaris aquell que no compleix amb els principis que exigeix a la resta.

 

USPAC, EL SINDICAT INDEPENDENT DELS MOSSOS

Barcelona, 19 d’abril de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.