ACCIÓ SINDICAL

USPAC TRASLLADA A MADRID, DEMANDES POLICIALS QUE IMPLIQUEN CANVIS LEGISLATIUS

54/2024

Avui hem estat juntament amb el Sindicat de l’Ertzaintza EUSPEL, i també en representació dels sindicats USCOP, USPOL, ASIGULL, PSU i ASEMIT al Congrés dels Diputats a Madrid per traslladar, en diferents reunions amb grups parlamentaris, demandes compartides entre tots els cossos policials. Hem sol·licitat que s’obri un debat parlamentari i s’adoptin les mesures legislatives corresponents per la seva integració dins del marc jurídic normatiu de l’Estat:

PRINCIPI NON BIS IN IDEM,
Necessitat d’una reforma legislativa que no condemni dues vegades a un agent pel mateix fet. Casos amb condemna penal i la corresponent sanció disciplinària.

LA INHABILITACIÓ ESPECIAL.
En els casos que aquesta sigui temporal, només pot comportar l’expulsió del cos policial pel temps determinat a la sentència penal. RECORDEM EL CAS DELS ARRO DE MANRESA

LA PROTECCIÓ FÍSICA DELS AGENTS CONTRA ATAC BIOLÒGIC. Es sol·lícita la creació d’un protocol per accedir a l’historial mèdic de l’agressor per part dels facultatius mèdics del mateix Departament, per poder avaluar correctament quin és el tractament concret amb retrovirals necessari que s’ajusti a les necessitats de l’agent.

CREACIÓ D’UNA LLISTA DE MALALTIES PROFESSIONALS.
També es sol·licita la creació d’un sistema eficaç de notificació i registre per a tots els membres de les forces i cossos de seguretat amb els corresponents Departaments de salut.

És un camí llarg, però NO DUBTEM que amb el temps efectiu. No deixarem de defensar els nostres drets allà on toqui, juntament amb sindicats policials amb els quals compartim valors i objectius.

 

USPAC, EL SINDICAT INDEPENDENT DELS MOSSOS

Madrid a 24 d’abril de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.