ACCIÓ SINDICAL

UNA PREFECTURA ALIENA A LA REALITAT DEL TERRITORI DEIXA SENSE REFORÇ D’ESTIU MOLTES COMISSARIES DE CATALUNYA

55/2024

Fa un parell de setmanes sortia, via oferiment, un pla d’estiu per algunes USC del territori, 7 destins exactament: Salou, Ciutat Vella, Eixample, Sant Martí, Blanes, Badalona i Mataró.

Perplexes que només es tinguessin en compte aquests destins, i en veure que no s’ampliava a d’altres necessaris, hem preguntat quan sortiria el Pla d’estiu que reforça totes les comissaries de la zona de pla de costa que surt cada any per cobrir des de finals de juny fins a mitjans setembre el territori.

La resposta ens ha sorprès i molt: el Pla d’estiu previst aquest any és el que cobreix aquestes 7 úniques comissaries, així doncs, la resta de comissaries que normalment són afectades per l’increment de treball i població en els seus destins NO enviaran més efectius, i es gestionarà com molt amb hores extres (haurem de veure quantes i com).

Arenys de Mar, Cambrils, Castelldefels, Aeroport, Vendrell, Figueres, Gavà, La Bisbal de l’Empordà, L’Escala, Pineda de Mar, Roses, Sitges, Tarragona, L’Ametlla de Mar, Vilanova i la Geltrú, entre d’altres, queden fora d’aquest reforç d’estiu, a criteri d’una Prefectura centralista i que gestiona des del seu despatx els efectius al territori sense cap tipus de criteri i aliè a tota realitat al carrer.

La situació de certs llocs, és crítica, farem referència a L’Ametlla de Mar, situació que tants cops hem denunciat, amb una manca de dimensionament des d’un inici i que habitualment pateix la manca d’efectius i que aquest estiu haurà de cobrir un territori que multiplica en molt la població en aquest període. Mateixa situació a la zona de costa de Girona o de la Metro Sud… Tarragona i Salou, tot i algun oferiment últim, estan molt per sota dels efectius desitjables, situació que es va agreujar a l’haver de cobrir amb efectius la Comissaria de Districte de Torredembarra, que val a dir, també s’ha cobert amb mínims… La previsió d’aquesta Prefectura és lamentable, demostrant un cop més que el territori no és la seva prioritat ni tampoc les condicions laborals ni la seguretat dels mossos i mosses que hi treballen dia a dia.

Incapacitats per liderar aquest cos! És una vergonya tenir uns caps que estan només preocupats en ocupar cadires i conservar-les, amb una gestió NEFASTA d’una tropa que no es mereixen, i que no prioritzen la seguretat pública a Catalunya i les condicions laborals i de seguretat d’aquells que l’han de garantir!

 

USPAC, EL SINDICAT INDEPENDENT DELS MOSSOS I EL TEU ESCUT

Barcelona, 3 de maig de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.