ACCIÓ SINDICAL

ESPERANT LA SEVA PARITAT, CONSELLER

56/2024

No és una novetat dir que des de la USPAC-USCOP hem estat SEMPRE en contra de la imposició de la reserva de places per a dones al Cos de Mossos d’Esquadra.

Per aquest motiu, el departament d’interior amb el seu màxim responsable al capdavant, no s’ha estat de criticar-nos per aquest posicionament. Un posicionament sustentat en l’únic argument que les places al cos de Mossos d’Esquadra, així com en la resta de llocs de treball de la funció pública, han de ser ocupats per aquells que en el transcurs de les respectives oposicions hagin demostrat més MÈRIT, més CAPACITAT i més ANTIGUITAT. En definitiva, ser els MILLORS, sense que el GÈNERE de l’aspirant pugui suposar cap avantatge. Aquest argument, compartit per la majoria de companyes i companys del cos, ha estat utilitzat de manera miserable per criticar-nos i gairebé posar-nos la llufa de misògins. Res més lluny de la realitat.

Tal fas, tal trobaràs diu la dita.

Fa unes setmanes, en el darrer moment i just abans de convocar les eleccions del 12 de maig, el Govern publicava la convocatòria d’accés a Major (per cert, per a quan l’ús del llenguatge inclusiu a l’hora de definir aquesta categoria?), amb una clara voluntat de garantir la cadira al Comissari Sallent com a mostra d’agraïment als seus serveis.

Més enllà de les crítiques que va suposar aquesta convocatòria per part dels diferents partits polítics i organitzacions sindicals, amb accions jurídiques iniciades incloses, aquestes no havien de suposar cap impediment pel cantat nomenament del Comissari Sallent com a nou Major, cap pedra havia d’entorpir el seu camí, però… oh sorpresa! Una dona mossa, cap de la Regió Policial Central, la Comissaria Moriana decidia al darrer moment participar també a la citada convocatòria.

Aquesta situació sí que no se l’esperava ningú!! Una convocatòria que s’havia de guanyar amb la barretina per incompareixença del rival, es converteix en un u contra u, i ai caram, l’oponent és una dona. Entra en joc la “feminització del CME” amb la que alguns treuen pit.

Ara, nosaltres li preguntem Sr. Conseller: Quin criteri sustentarà la seva decisió, la capacitat o la paritat? Si és la capacitat del candidat perquè no ho aplica a les altres categories? I si és la paritat, entenem que la seva elecció, no pot ser altra que la Comissaria Moriana, perquè el Cos de Mossos d’Esquadra ja té un Major en servei actiu, i és home.

Esperem impacients la seva resposta…

 

USPAC, EL SINDICAT INDEPENDENT DELS MOSSOS I EL TEU ESCUT

Barcelona, 8 de maig de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.