ACCIÓ SINDICAL

MÉS DE 500 MOSSOS AFECTATS PEL HACKEIG DE LES BASES DE DADES LABORALS DEL DEPARTAMENT D’INTERIOR

57/2024

El proppassat 15 de febrer de 2024 es van iniciar diligències policials arran de la difusió a un canal de “Telegram” de les dades personals d’uns 60 mossos obtingudes pel hackeig d’un llistat de titularitat de la Generalitat. En principi, únicament estava afectat el centre penitenciari de la Roca del Vallès.

Des del mateix dia, ens vam personar al Jutjat Instrucció núm. 4 de Granollers per reclamar les responsabilitats penals, i la indemnització civil pels seus afiliats.

En el decurs de la investigació, al març es va fer una entrada i registre d’on va resultar com a investigat el menor N.M.C. per un suposat delicte de revelació de secrets, i on ha quedat constància que la filtració de dades permesa pel Departament d’Interior afecta a més de 500 mossos d’arreu de Catalunya. El procediment està en fase d’instrucció per la Fiscalia de Menors de Barcelona i no es descarta que afecti a més agents, tot i que no es preveu que sigui tan important com la filtració de dades del sindicat SME – FEPOL que va afectar a més de 5.000 efectius.

Lamentem l’absoluta manca d’informació de la Prefectura d’Eduard Sallent i la Direcció General de la Policia d’en Pere Ferrer vers els agents afectats, a qui no se’ls ha proporcionat cap tipus d’assessorament. Estan més preocupats per assegurar la cadira del “nou major” que de protegir als seus agents.

USPAC ja ha comparegut com acusació particular davant el Jutjat de Menors núm. 3 de Barcelona. Els passos a seguir pels afiliats afectats són:

1. Rebreu un ofici amb oferiment d’accions per Fiscalia (si no el rebeu, és que no esteu afectats).
2. L’envieu al correu filtracio@uspac.cat perquè puguin reclamar els nostres advocats.

 

USPAC, EL SINDICAT INDEPENDENT DELS MOSSOS

Barcelona, 10 de maig de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.