ACCIÓ SINDICAL

AUGMENTEN ELS FETS DELICTIUS A TARRAGONA MENTRE DISMINUEIXEN ELS EFECTIUS A LES COMISSARIES

52/2024

Ahir es va celebrar a Tarragona la Junta Local de Seguretat, allí es van passar dades de l’augment de fets delictius en un 8% respecte els dotze mesos anteriors, augmentant les detencions en un 23% i per tipologia estarien al capdavant els delictes contra el patrimoni, que augmenten un 8% i especialment els de robatoris d’interior vehicle, augmentant també fins un 20’8% aquests.

Tot i que des de sectors polítics manifesten als mitjans de comunicació que Tarragona és una ciutat segura, és evident que l’increment de delinqüència i violència al carrer és un fet, i amb aquest escenari ens trobem una plantilla de mossos i mosses a la ciutat que no només NO es reforça sinó que, amb la cobertura d’efectius enviats per obrir la comissaria de Torredembarra aquest mes d’abril (que han sortit majoritàriament de l’ABP Tarragona i la CD Salou), ha deixat tocats de mort aquests dos destins.

La previsió i distribució pel que fa als recursos humans d’aquells que ens lideren és nefasta i ara, Tarragona i Salou, se sumen al llarg llistat de comissaries que estan mal dimensionades i pateixen una greu manca d’efectius (ja fa temps que advertim tant a nivell de DGP, com de Prefectura o SGRH d’aquesta situació, un clar exemple és també la CD de l’Ametlla de Mar, una altra comissaria mal dimensionada des d’un inici).

Com i quant trigaran en resoldre aquesta problemàtica? Tan evident és el seu desconeixement del territori que han de reaccionar a cop de denúncies i escrits? Aquesta és la seguretat pública que es mereixen els ciutadans? Aquesta és la seguretat amb la què es mereix treballar la policia?

Espavilin i reforcin, no només Tarragona, Salou o L’ametlla de Mar, sinó aquells destins on hi ha una evident manca d’efectius, que no són pocs.

Cal que els Caps surtin del confort dels despatxos i visquin la realitat del dia a dia al carrer, la qual cosa els queda molt lluny. Urgeixen decisions, és qüestió de prioritzar la seguretat pública de Catalunya i el servei als seus ciutadans!

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

Tarragona, 18 d’abril de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.