ACCIÓ SINDICAL

LA GERMANA DEL “PISTOLER DE TARRAGONA” ES QUERELLA CONTRA ELS “GEI” QUE EL VAN NEUTRALITZAR

2/2024

El Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Reus ha obert diligències prèvies per esbrinar com va ser neutralitzat el pistoler de Tarragona, Eugen Sabau. El 14 de desembre de 2021, Sabau va enviar un correu electrònic als companys de feina de SECURITAS ficant al punt de mira als seus companys de feina: “Voy a vacunar a los jefes de Securitas con tres dosis de Glock-Pfizer de 9 milímetros. No quiero matarles, les dejaré jodidos (…) No estoy loco, lo he planeado a la perfección”.

Després de deixar de disparar contra tres treballadors, a qui els va produir lesions compatibles amb la mort segons els metges forenses, es va dirigir a amagar-se a un mas. En aquesta fugida, va ser interceptat per un vehicle d’agents d’investigació de Reus contra qui va obrir foc tot deixant ferit de gravetat a un company. El Departament d’Interior es nega a indemnitzar-lo per les lesions patides en acte de servei.

Sabau disposava de llicència de cinc armes de foc: tres pistoles de 9 i 22 mil·límitres i un rifle. Així es va refugiar al mas de Riudoms, on va esperar que arribessin els mossos. Els negociadors van intentar parlar amb ell diferents cops. Els GEI van efectuar una maniobra de distracció per poder apropar-se, moment en què va obrir foc contra ells fins que va poder ser neutralitzat. La seva intenció era morir com deia minuts abans al seu correu: “Si me acorrala la policía y tengo rehenes, la cosa acabará mal para ellos. No tengo familia y no tengo nada que perder. No me van a pillar vivo”.

Tres mesos després del seu suïcidi assistit, apareix una germana que interposa una denúncia contra els mossos que el van neutralitzar per cobrar una indemnització, cosa que no va fer ni l’interessat davant el Jutge quan va tenir l’oportunitat. Els advocats d’USPAC estan compareguts al procediment obert pel Jutjat d’Instrucció 1 de Reus en defensa dels companys del GEI que van neutralitzar a un pistoler que volia morir matant a la policia. Una actuació perfecta, sense cap mena de màcula, i tan meritòria que va aconseguir finalitzar amb la detenció amb vida de l’atacant i cap company ferit, el més important.

Serveis jurídics d’USPAC: sempre avançant-nos en la defensa dels nostres afiliats i mirant per tots.X77VB8R5

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.