ACCIÓ SINDICAL

MALES PRAXIS DE L’ASEPEYO, FINS QUAN?

8/2024

Des de la USPAC, un cop més, denunciem les constants males praxis de la mútua ASEPEYO vers els companys i les companyes que dia rere dia es veuen obligats a ser assistits per un accident o malaltia laboral.

Són moltíssimes les queixes que ens arriben, ja sigui pel tracte rebut, per negar-se a donar una baixa laboral (obligant a iniciar canvis de contingència que generen un mal ús del sistema sanitari públic), per la no realització de proves mèdiques o retard en realitzar-les, diagnòstics erronis que en molts casos acaben al Jutjat per la seva gravetat, o també per forçar altes que provoquen recaigudes…

En aquesta ocasió una companya pateix un accident “in itinere” de camí al seu pis llogat (com molts companys per estar destinats lluny de casa). ASEPEYO no la vol atendre atès que segons van considerar, no era el seu domicili i, per tant, no consideraven que fos “in itinere”. Després d’iniciar un canvi de contingència a l’INSS, van ser també citats a Inspecció de Treball. Finalment, dos anys després, SI, SI, dos anys després… l’INSS ens dona la raó i ASEPEYO haurà d’assumir l’accident laboral.

Ara toca fer les reclamacions oportunes per tal de rebre el pagament del complement de productivitat, que no se li va pagar per aquest motiu, entre d’altres.

Davant qualsevol “mala praxis”, deixeu constància en forma de N.I i ens la traslladeu ja sigui mitjançant el vostre delegat/da de referència o al correu riscoslaborals@uspac.cat per elevar la queixa on pertoqui i fer les reclamacions corresponents.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Barcelona, 22 de gener de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.