NOU ÈXIT JURÍDIC: EL TRIBUNAL SUPREM CONFIRMA QUE NO ES PODEN EXECUTAR LES SANCIONS DE LA “DAI” ABANS QUE RECAIGUI SENTÈNCIA, I EL TSJC FIXA NOVA JURISPRUDÈNCIA

5/2022

Nou èxit jurídic de la USPAC i nova clatellada a la mala praxis del cap de l’Àrea Disciplinària de la DAI, Josep Graells, i a la Direcció General de la Policia: el compliment d’una sanció abans que recaigui Sentència ferma vulnera els drets fonamentals.

Els advocats de la USPAC, els majors especialistes en la matèria, han collat novament a la DAI i han fet canviar tota la jurisprudència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Ara, el Tribunal Suprem, ha desestimat el recurs de cassació que el Departament va interposar demanant que s’anticipés el compliment de la sanció a la Sentència final i els ha imposat 2.000 € en costes.

La nova doctrina considera que és contrari al dret fonamental a la presumpció d’innocència el compliment de les sancions si han estat recorregudes judicialment. Fins ara, el DGP demanava a tots els Jutjats que s’executessin les sancions tot i estar recorregudes. Inclús les ha executat sense pronunciament judicial i ara haurà d’indemnitzar a diversos companys/es pel seu abús de poder injustificat, arbitrari i contrari als drets fonamentals. Si un de nosaltres actués així, immediatament enviaria a tots els lacais de la DAI a obrir-nos un expedient. Li sortirà gratis saltar-se la Llei i atemptar contra els drets dels mossos que estan al seu servei?

Una Sentència de la USPAC va aconseguir que les sancions no es complissin de forma immediata a dictar-se la resolució. Un nou gir de rosca, obliga a l’administració a no executar sancions abans que hi hagi una Sentència ferma. Gràcies a la bona feina realitzada pels serveis jurídics de la USPAC, tots els companys/es del CME es veuran beneficiats.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S
13 de gener de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.