RESUMS REUNIONS

RESUM SESSIÓ DEL CONSELL DE POLICIA 14-06-2024

79/2024

Avui, 14 de juny, s’ha celebrat una nova sessió del Consell de Policia on s’ha tractat els següents punts, com més rellevants:

  • Informació sobre l’estat de les convocatòries en curs d’accés, promoció i provisió: Podeu trobar la documentació amb tota la informació al següent enllaç de la nostra web https://uspac.cat/convocatories/. Pel que fa al Concurs d’Intervenció en Muntanya segueix aturat a l’espera de tenir una valoració de les al·legacions/escrits presentats i es convocarà la Comissió de Valoració per continuar-la (no ens diuen data). Ens diuen també que els moviments en els diferents concursos pel que fa a la realització de les pràctiques és una decisió de Prefectura i la Tècnica.
  • Provisió temporal dels llocs de treball: Ens diuen que pel que fa als sotsinspectors/es s’ha integrat en un únic oferiment, d’una banda primer pels que ja estaven a la categoria, i després els recent ascendits. Tornen a insistir que els oferiments es fan amb els criteris de mèrit i capacitat, USPAC ha posat sobre la taula la injustícia que suposa el fet d’introduir el criteri de la “capacitat operativa del destí d’origen” que és poc transparent i no dona les mateixes opcions a tothom per igual. Estem en total desacord amb la provisionalitat i hem insistit, un cop més, en el fet que totes les places han de sortir a concurs, que la temporalitat ha de ser excepcional, i que els oferiments només afavoreixen la inestabilitat al CME. Pel que fa al reforç d’estiu d’aquest any amb només 7 destins i deixant fora zones del pla de costa que hi havia cada any, ens confirmen que no ho revertiran i que es cobrirà aquest any amb hores extres. Quan els preguntem si seran suficients i de quantes hores estem parlant, no obtenim resposta. És una vergonya aquesta decisió de Prefectura i veurem si no afecta a la seguretat, tan de la ciutadania com dels companys i companyes, a llocs on en període d’estiu es multiplica en molt la població i les càrregues de feina!!
  • Increment retributiu del 2% per 2024: Pendent de la seva aplicació per tot els funcionaris públics, i per tant també al CME, serà retroactiu des de l’1 de gener de 2024. Pel que fa a recuperació del FAS i Pla de Pensions al 2023 es va decidir que no tocava i com els pressupostos de 2023 estan prorrogats, no està previst de moment. També ens informen que pel que fa al permís per fills menors de 8 anys que ara mateix és no retribuït i que hi ha una directiva europea que diu que ha de ser retributiu a partir d’agost de 2024, ens diuen que requereix de normativa estatal, que estan a l’espera i el que estableixi funció pública ho aplicaran.
  • Negociació: Hem demanat seguir amb les reunions de la Mesa de Negociació per continuar avançant amb el Pla de Carrera Professional, la reducció de jornada anual, horaris, etc… malgrat la situació política actual. Tan Conseller com DGP ens diuen que ho traslladaran a Economia i Parlament, però ens recorden que hi ha ara mateix un Govern en funcions i no és fàcil, perquè no hi hauria habilitació legal per arribar a acords. A banda, el PCP precisa d’una habilitació legal que va associada a la Llei de Pressupostos.
    Ens convocaran aviat a la Comissió de seguiment de l’Acord per tractar diferents temes pendents de resoldre (GNP, judicis, complement especial responsabilitat…). El comissari en cap, Eduard Sallent, ha aprofitat per confirmar que han pres la decisió de tenir presència al territori d’ordre públic 24/7 i prop les patrulles USC que ho necessitin en el context de seguretat pública actual. Remarca que és una decisió operativa.
  • Premi vinculació: El DGP confirma que es pagarà aquesta retribució al juny, com sempre, perquè tenen informe jurídic que els avala per fer-ho, algun sindicat portava setmanes traslladant el missatge que NO es cobraria (com han fet amb altres informacions falses) i ara es pengen una medalleta de “fita aconseguida”, no es pot ser més ridícul.
  • Complement de productivitat: Com ja vam informar, el 22 de gener de 2024 es va aprovar a la Mesa General de Funció Pública l’acord d’un nou model de complement de productivitat entre l’Administració, UGT i CCOO on excloïen expressament els mossos. A l’anterior consell el DGP ens instava a negociar-ho a mossos, avui ens han presentat una proposta d’acord (ens diuen que per tempos és per garantir que s’arribi a temps per cobrar) amb el model de l’any passat i garantint els mateixos imports que la resta de funcionaris. La USPAC ha informat desfavorablement, en tant que no hi ha hagut cap negociació, i torna a excloure als companys i companyes en pràctiques i els expedientats tot i que hagin treballat més del 50% del període computable. Us recordem que tenim un procediment obert i esperem que els Jutjats ens acabin donant la raó en aquest sentit.
  • Informació sobre iniciatives normatives: Pel que fa a la nova llei de policia està aturat tot per la situació política actual. Quant al decret de provisió segueix el seu tràmit i estan revisant les al·legacions fetes per part de les organitzacions sindicals, al juny-juliol disposaran de l’informe jurídic final i el text final passarà pel Consell (abans final d’any estaria aprovat). D’altra banda, el decret d’uniformitat i imatge corporativa segueix el seu tràmit i està en curs.

No s’han pogut tractar tots els punts de l’ordre del dia i ens convocaran a una nova sessió

 

Barcelona, 14 de juny de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.