ACCIÓ SINDICAL

COMPLEMENT DE PRODUCTIVITAT I PREMI DE VINCULACIÓ

81/2024

Des de la USPAC, per tal de deixar fora possibles especulacions o “fake news” a la que alguns ens tenen acostumats, volem deixar clar en quin estat es troba el complement de productivitat i el premi de vinculació actualment al CME.

 • Pel que fa al premi de vinculació: L’apartat sisè de l’Acord GOV/193/2006 estableix que el premi de vinculació es concreta en el pagament d’un import econòmic anual vinculat a l’antiguitat en el Cos. Aquest premi retribuït té la seva justificació en ser una compensació per no aplicar els dies addicionals de vacances establert en un acord general de condicions de treball aplicable a tots els funcionaris de la Generalitat de Catalunya, en els períodes on hi ha hagut al CME una manca de promocions i efectius. L’informe posterior de la Sindicatura de Comptes 24/22 recull que el premi de vinculació és un concepte retributiu que no té empara legal, ja que introdueix un concepte que retribueix l’antiguitat al marge de la normativa bàsica aplicable continguda en els articles 22 i 23 de l’EBEP i en els articles 100 al 103 del TRFP. Tot i això, a l’últim Consell de Policia se’ns va informar que, com s’ha pogut justificar que aquest punt es troba en vies de solució, aquest any es pagarà:
  • Entre 15 anys i 19 de servei (ambdós inclosos) 1 mòdul.
  • Entre 20 i 24, 2 mòduls.
  • Entre 25 i 29, 3 mòduls.
  • Entre 30 i 34, 4 mòduls.
  • 35 anys, 5 mòduls.

El mòdul es va pagar l’any passat a raó de 130 euros aprox. En cap moment ha estat en risc, com s’ha dit, el perdre aquest premi de vinculació, perquè els dies addicionals de vacances són els que formen part de l’acord. El que queda clar és que aquest any serà de nou retribuït.

 • Pel que fa al complement de productivitat: El 22 de gener de 2024 es va aprovar a la Mesa General de Funció Pública l’acord d’un nou model de complement de productivitat entre l’Administració, UGT i CCOO on excloïen expressament els mossos (punt 1.2). Al consell de policia ens han presentat una proposta d’acord amb el model de l’any passat i garantint els mateixos imports que la resta de funcionaris. USPAC s’ha oposat per excloure, de nou, als companys de pràctiques i als expedientats. La proposta però, tira endavant igualment i es cobrarà com sempre al desembre, nosaltres tenim judici a finals d’any, com ja sabeu arribarem sempre fins al final per defensar els drets de tots i totes!

 

18 de juny de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.