FORMACIÓ CONTÍNUA EN LA MATÈRIA ANTITERRORISTA AL CME

PDF

66/2021

La nostra organització sindical sempre ha demandat la necessitat que el CME disposi d’una formació continua, reglada i descentralitzada. Aquesta formació ha de ser facilitada pel mateix cos, i no deixar-ho en mans dels propis agents o dels sindicats.

El proppassat 4 de novembre de 2020, vam adreçar al Director General un escrit demanant quelcom, del qual encara no hem obtingut cap mena de resposta. Tot just feia dos dies de l’últim atemptat terrorista a Viena.

És imprescindible, per als policies, conèixer les causes, bases, funcionament, psicologia i fonaments de l’activitat terrorista. És necessari que els especialistes del CME traslladin a totes les unitats informació sobre les principals organitzacions terroristes, futurs escenaris, tipus de propaganda, els seus sistemes de finançament…

A més, hem de conèixer la seva logística i activitat mediàtica, quines son les mesures per combatre el ciberterrorisme. Informació sobre amenaces futures, conèixer els seus processos de captació, quins son els factors de motivació, o els personals que els poden convertir en “llops solitaris”. I, sobretot, quines son les mesures a adoptar en matèria d’autoprotecció.

Al mateix temps sol·licitem que es programin simulacres d’atemptat terrorista seguint les indicacions del PNT, a tot el territori.

En nombroses ocasions hem sol·licitat, també, que els vehicles nous disposin de suports específics per poder dur armes llargues i no haver-se de desplaçar a comissaries per buscar-les. Alhora, és més que necessari augmentar la freqüència de la formació en manipulació i pràctiques de tir d’aquest tipus d’arma.

Afegir a aquest tipus de formació, la tàctica sanitària. De tots és conegut que en el cas d’atemptat terrorista, els serveis d’emergència no accediran mentre l’atac no hagi acabat, ja que té la consideració “d’escenari de guerra” i això ens deixa només en mans dels nostres companys/es. És per aquest motiu, que és del tot necessari dotar de material de primers auxilis (torniquets, taps hemostàtics,..) a totes les unitats que treballen a peu de carrer.

Per tot això, sol·licitem:

• Formació contínua en matèria antiterrorista per a totes les unitats del CME.

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

28 d’abril de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.