PONENT, UNA REGIÓ ENVELLIDA I DEIXADA

67/2021

Hem tingut coneixement que, a la Regió Policial de Ponent, s’ha reduït les hores de neteja i, per tant, part del reforç que s’havia fet per mantenir les instal·lacions policials el més desinfectades possibles. Per ser concrets, hi ha diverses zones de les comissaries que no es poden desinfectar cada dia. Fins i tot poden passar dies sense fer-se.

Des d’USPAC s’han fet gestions amb les Caps d’administració Regional, les quals ens han dit que era una qüestió puntual i que estaven esperant una nova licitació.

Quina casualitat que aquesta problemàtica només afecta a Interior… ja que a altres Departaments de la Generalitat els han augmentat el servei de neteja. I resulta que ni treballen en caps de setmana ni fan torns de 24 hores de servei. Que algú ens ho expliqui !!!

A més, per posar dos exemples: a la Regió Metropolitana de Barcelona els van informar que s’incrementaria el nombre d’hores de neteja de les Comissaries; a la Regió de Terres de l’Ebre, ídem. Això, ho varen dir a les reunions entre sindicats i Caps de Regió.

Llavors, què passa amb Ponent i amb els Mossos?; Què la Covid-19 fa diferències?… Perquè si no, no ho entenem. Parlem d’una Regió on iniciar el desplegament el 1998 i va finalitzar al 1999. Som la Regió Policial que tenim la mitjana d’edat més elevada i amb més antiguitat, per tant, on hi ha efectius pendents de vacunar. A banda, que també hi treballen i comparteixen espais el personal d’Administració i Tècnics de Suport no Policial, els quals tampoc han rebut cap vacuna.

Per acabar-ho d’adobar, tenim el Conseller d’Interior, el Sr. Samper, fent declaracions als mitjans de comunicació recordant que s’extremin les mesures i, ja que estan augmentant molt els casos a demarcació de Lleida

És cert que els estudis diuen que el risc de contagi per contacte en superfícies és baix, però en tots ells es remarca la necessitat de tenir espais ben oberts i ventilats per tal que hi hagi una bona circulació d’aire i així minimitzar el risc. Aquest punt tant bàsic, és el que més ens preocupa, ja que en molts dels despatxos i espais que es comparteixen, no sempre és possible, perquè no hi ha finestres o en cas que hi siguin, no hi ha una bona circulació d’aire.

Per aquest motiu, tornem a registrar un escrit adreçat a la Subdirectora General de Recursos Humans, un altre a la Subdirectora General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral i per últim al Subdirector General d’Administració i Serveis.

Ara no diguin que no ho sabien o que no estaven informats. A veure què decidiran fer.

Els hi exigim que NO JUGUIN AMB LA NOSTRA SALUT.

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.