NO PERDEM L’EXPERIÈNCIA I LA CAPACITAT OPERATIVA DE LA UOM

65/2021

Després de tenir accés a la proposta de bases del, proper i imminent, concurs d’investigació, ens arriben queixes dels companys/es que treballen a la UOM. Resulta que totes les places ocupades, actualment, per la UOM (11 agents i 4 caporals) surten a concurs (NO passa el mateix a la resta de destins del concurs on la pròpia Subdirectora ja ens va dir que no s’havia tingut en compte la RLT).

El motiu concret de la queixa suposa un coneixement ampli del què implica l’operativa d’aquesta unitat tan específica. Coneixement que, segurament, no té qui ha pres aquesta decisió.

Els agents que ocupen, actualment, llocs de treball a la UOM porten molts anys en el grup. Aquest el van crear des de zero i, per tant, aportant l’experiència necessària en una unitat que requereix d’uns coneixements específics, degut a la peculiaritat del tipus delictiu. Aquesta experiència i dedicació ha fet disminuir, entre un 60-70%, la criminalitat en aquest àmbit operatiu.

El sistema de meritació dels concursos actuals fa que, segurament, un cop resolt el proper concurs d’investigació, cap dels actuals integrants d’aquestes unitats guanyi plaça. Així doncs, ens trobarem amb efectius nous, sense experiència a la unitat i sense possibilitat d’un relleu i traspàs d’informació entre companys/es.

És per aquests motius que hem registrat un escrit a la Subdirectora General de Recursos Humans, sol·licitant que s’obri un espai temporal transitori fins al següent concurs per tal de garantir que la meitat dels actuals integrants de la unitat puguin mantenir-se. O aplicant un coeficient corrector en el mèrit d’experiència professional en el mateix grup o garantint la seva continuïtat, encara que sigui en comissió de serveis.

Amb aquesta “excepció”, sempre des de la perspectiva dels professionals que hi treballen, aquests podrien continuar amb la seva activitat investigadora en multitud de casos oberts. I, per una altra banda, podrien garantir un relleu eficaç amb el traspàs d’informació i d’experiència, tan necessari en aquesta unitat específica.

No fer cap mena de distinció en el proper concurs, vers la UOM, minvarà la seva capacitat operativa en els propers anys i al mateix temps donarà alè als diversos grups delinqüencials que operen per les principals vies i carreteres de tot el territori.

Hem traslladat també aquesta proposta com a punt del Consell de la Policia, del proper 7 de maig. Considerem vital tenir en compte l’opinió dels especialistes. Esperem una revisió d’aquest punt i el recolzament de la resta de sindicats.

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S
26 d’abril de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.