INICI DEL GRUP DE TREBALL DEL PLA DE CARRERA PROFESSIONAL

PDF

236/2021

Avui, 22-09-21, s’inicia la negociació entre l’administració i els sindicats representatius del CME. El grup per la negociació del Pla de Carrera Professional (PCP) es va crear l’any 2013, en concret a la sessió del Consell de la Policia 93/13, de 26 de juliol.

Literalment es va acordar la “Creació d’una comissió de negociació integrada, per que fa als representants del Departament, pels següents membres: secretari general, directora de Serveis, director general de la Policia, subdirector general de recursos humans de la DGP, representant de la Prefectura de la Policia i representant de la Subdirecció General de Recursos Humans de la DGP.”

El 31/03/2016 es va presentar una proposta per part de l’administració consistent en 6 trams i que es consolidaria, transitòriament, entre el desembre de 2016 i el desembre de 2020.

A la proposta lliurada a les organitzacions sindicals el 23/02/2017 ja contemplava la reducció a 5 trams consolidables, transitòriament, entre el 2018 i el 2022.

L’any 2018 es va aturar de forma unilateral per part de l’administració el grup per l’estudi del PCP, fins que a l’Acord de 2 de juliol de 2020. La mateixa administració, va decidir continuar endavant amb una representació paritària entre sindicats i membres de l’administració. Un any i dos mesos després es reuneix per primera vegada el grup de treball.

De seguir-se l’anterior planificació, com a molt aviat les sol·licituds pel primer tram es presentarien al desembre de 2021, és a dir, 5 anys després de la primera proposta. Això suposa que hagi molts efectius que no puguin assolir tots els trams de la carrera professional per causes únicament imputables a l’administració. En conseqüència, les propostes de la USPAC han quedat desfasades i passem a un altre nivell.

A més, desconeixem ara com ara les condicions que la Comissió de despeses i retribucions de personal ha imposat per poder negociar el PCP, i difícilment poden fer una valoració econòmica. Abans de poder negociar, serà necessari que l’administració ens faci arribar la seva proposta, que ens la justifiqui i així podríem tenir un document de treball damunt la taula.

En tot cas, sense perjudici de l’anteriorment exposat, USPAC fixa el marc dins el qual hauríem d’establir i negociar el PCP:

1. Ha de ser d’aplicació a totes les Unitats de Seguretat Ciutadana, incloses Sales de Coordinació i comandament, APEN, ASMET, ISPC, ARSET, ARIC, cos de seguretat del Complex EGARA. I tots podran accedir als diferents nivells en les mateixes condicions.

2. Ha de ser extensible a la resta de famílies professional del cos com ara ordre públic, investigació, trànsit,… No té una raó lògica que es limiti el Pla de Carrera Professional a USC.

3. Es podran beneficiar els membres del cos de Mossos d’Esquadra de les escales bàsiques i intermèdia en actiu i en segona activitat.

4. Es faran en 4 trams de 4 anys cadascun per compensar el fet que des de l’any 2013 no s’ha aprovat el PCP i quedarien exclosos molts companys.

Transitòriament, es podrà accedir al darrer tram de forma voluntària aquells que haguessin consolidat tots els trams l’any 2020.

5. Els criteris per l’assoliment dels trams seran l’antiguitat i la formació facilitada per l’administració.

No es pot deixar a la discrecionalitat dels caps, del PGA o de qualsevol altre informe de l’administració la possibilitat de progrés en el Pla de Carrera Professional.

6. La seva concessió serà voluntària quan es compleixi els esmentats criteris.

7. La comissió de seguiment del PCP ha de ser paritària i integrada per sindicats representatius dels membres del cos de Mossos d’Esquadra i membres de l’administració.

8. Quant als beneficis econòmics, haurem d’esperar a la informació que ens faciliti el Departament d’Interior o la Comissió de retribucions i despeses de personal, així com els seus informes.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

22 de setembre de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.