ACCIÓ SINDICAL

PLA DE CARRERA PROFESSIONAL (I)

238/2021

El proppassat dia 22-09-21, es va iniciar la negociació entre l’administració i els sindicats representatius del CME. Aquesta primera reunió, tot esperant rebre la proposta formal per part del Departament, ens deixa els següents posicionaments:

– L’administració ens informa que la seva intenció és destinar un pressupost de 21 milions d’euros al PCP per a USC i, segons els seus càlculs, l’últim tram seria assimilable a un nivell 2, és a dir uns 70-80 euros mensuals. Del tot insuficient per a la USPAC.

– Per part del Departament s’insisteix en 4 trams de 5 anys.

– També a grans trets ja ens informen que el PGA, informes “positius” de comandaments, formació continua de l’administració i els nivells de català seran els principals criteris per assoliment de tram. Com bé sabeu, la USPAC no està gens d’acord, sobretot en tot allò que és “subjectiu”.

– Per últim, i això ho veiem com a punt positiu, que la redacció d’aquest PCP ha de servir de marc per als futurs PCP’S per a la resta de famílies professional. Recollint així la proposta del la USPAC, tothom ha de tenir el seu propi Pla de Carrera Professional.

Bé, aquest és el punt de partida i des de la nostra organització defensarem la nostra proposta, ja que entenem que s’ajusta a les necessitats reals i reconeix l’esforç diari any rere any, en aquest cas de les Unitats de Seguretat Ciutadana.

 

Us recordem quina és la nostra proposta, i les nostres línies de treball:

1. Ha de ser d’aplicació a totes les Unitats de Seguretat Ciutadana, incloses Sales de Coordinació i comandament, APEN, ASMET, ISPC, ARSET, ARIC, cos de seguretat del Complex EGARA. I tots podran accedir als diferents nivells en les mateixes condicions.

2. Es podran beneficiar els membres del Cos de Mossos d’Esquadra de les escales bàsiques i intermèdia en actiu i en segona activitat.

3. Es faran en 4 trams de 4 anys cadascun per compensar el fet que des de l’any 2013 no s’ha aprovat el PCP i quedarien exclosos molts companys/es.

Transitòriament, es podrà accedir al darrer tram de forma voluntària aquells que haguessin consolidat tots els trams l’any 2020.

4. Els criteris per a l’assoliment dels trams seran l’antiguitat i la formació facilitada per l’administració.

No es pot deixar a la discrecionalitat dels caps, del PGA o de qualsevol altre informe de l’administració la possibilitat de progrés en el Pla de Carrera Professional.

5. La seva concessió serà voluntària quan es compleixi els esmentats criteris.

6. La comissió de seguiment del PCP ha de ser paritària i integrada per sindicats representatius dels membres del Cos de Mossos d’Esquadra i membres de l’administració.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

24 de setembre de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.