LA DGP I LA SUBDIRECCIÓ GENERAL DE RECURSOS HUMANS CONTINUEN MENYSPREANT EL TREBALL DELS MOSSOS

155/2020

El 10 de novembre es va iniciar a l´Audiència Nacional el judici pels atemptats del 17A a Barcelona, Alcanar i Cambrils, judici que està mobilitzant molts efectius que van participar en aquells dies, i que van fer la seva feina amb total professionalitat, i que ara són citats per declarar a Madrid.

Això implica en tots els casos, viatjar un dia abans (alguns cops en festiu), i retornar el dia que declaren a última hora de la tarda als seus domicilis.

Doncs bé, les instruccions que s´estan donant als respectius serveis d´administració regionals, des de la Subdirecció General de Recursos Humans, són que la forma d´imputació horària d´aquests dies serà de 7´5 hores el dia del viatge a Madrid, i 5 hores a compensar o cobrar més 2´5 hores del dia del judici i retorn a casa, que aniran a càrrec de la bossa lineal del còmput anual.

En cas de companys que el dia del viatge tenien planificat treball, ens trobem que a sobre els diuen que deuran hores, perquè el que es compensa és inferior a l´horari de treball planificat d´aquell dia. Un autèntic despropòsit. Ens trobem que tot i passar més de 24 hores lluny de les seves famílies, o en alguns casos bastant més, de nou, els mossos i les mosses no són compensats com pertoca.

És per aquest motiu que avui mateix hem registrat un escrit adreçat al Director General de la Policia, el Sr Pere Ferrer, tot i recordant-li les seves paraules en declaracions d´ahir mateix a TV3 i que reproduïm literalment i comentem:

– “la casa va fer el que tocava en el seu moment i no va haver, en cap cas, una voluntat de no atendre el personal” (discrepem, potser no hi havia voluntat , però no es va atendre al personal degudament, això és obvi),

– “i aquí, forma part de les lliçons apreses, hem de revisar-ho, i si algú ha tingut la percepció que no s´ha fet bé, no podem entrar en rebatre la raó o la no raó que té” (li ben assegurem que la realitat, no la percepció, és aquesta i celebrem que es revisi),

– “vol dir que es podia fer millor i això serà un dels àmbits que hi ha que revisar si en algun moment hi ha alguna cosa que hagi fallat” (revisin perquè així és).

Un cop repassem les seves declaracions (que podeu visualitzar en aquest enllaç: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/els-mossos-que-van-estar-als-llocs-clau-dels-atemptats-del-17a-no-shan-sentit-acompanyats/video-amp/6071044/?__twitter_impression=) desconeixem si revisaran o corregiran allò en què hagin fallat, el que SI li hem sol·licitat és que rectifiquin en aquesta ordre que s´està donant des de la Subdirecció General de Recursos Humans en la forma d´imputar les hores dels companys i companyes que s´han desplaçat a Madrid per declarar a l´Audiència Nacional, emprant hores de la seva vida familiar i particular i que ara els diuen que no seran compensades degudament.

Li hem recordat que ara SI són a temps de rectificar i per tot això li hem sol·licitat:

– Que donin les ordres a qui correspongui per imputar degudament totes les hores que aquests companys han estat fora de casa seva, a fi de complir amb les seves responsabilitats laborals, que en cap cas considerem que siguin les que se´ls ha comunicat des dels seus respectius serveis d´administració.

Deixis, Sr Ferrer, de declaracions de bones intencions i actuï quan els mossos i les mosses ho necessiten, sense menysprear constantment el seu treball i maltractant-los un cop més. No demanem res més que el que és de llei.
Menys paraules i més fets!!

USPAC, L´ESCUT DELS MOSS@S

Barcelona, 25 de novembre de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.