LA SALA DE REUS DE MOSS@S SEGUEIX SOTA MÍNIMS

3/2022

Des del sindicat USPAC hem realitzat diversos comunicats reiteradament denunciant les problemàtiques de la Sala 112 de Reus. A dia d’avui encara no s’ha corregit cap de les mancances denunciades, entre d’altres:

– il·luminació insuficient
– manca de ventilació
– cadires no ergonòmiques i deteriorades
– taules noves estretes on no hi caben les 3 pantalles
– cascs d’auriculars que no insonoritzen i de mala qualitat

I el més rellevant, els operadors segueixen estant sota els mínims fixats amb tot el que comporta, un excés de càrrega de treball, fruit sobretot després d’haver absorbit la Sala de Girona. Els oferiments fets fins ara són del tot insuficients.

La situació de pandèmia actual, amb baixes i/o confinaments, ja siguin per covid o d’altres malalties, empitjora greument la situació i fa que els companys estiguin treballant aquests dies amb 20-21 efectius, una situació del tot crítica i que no permet poder gaudir de permisos, no garanteix els descansos i àpats així com les necessitats fisiològiques pertinents.

Hem demanat reiteradament als diferents CSSL una avaluació de riscos urgent a la Sala 112 així com estudis per valorar les càrregues de treball i les condicions psicotècniques dels treballadors, així com dels materials de treball, que com ja hem dit, estan lluny de ser els idonis per treballar en condicions laborals dignes. Silenci per resposta o alguna que altra resposta impertinent, com a les que ens té acostumats el Sr Saumell, que sembla viure en una realitat del tot paral·lela i demostra tenir una empatia zero vers els treballadors.

Per tot això, hem sol·licitat de nou, tant a la Subdirecció General de Prevenció de Riscos com a la Subdirecció General de Recursos Humans que es realitzi una avaluació de riscos a la Sala de Reus de manera immediata, per avaluar les condicions laborals i que es realitzi un estudi psicosocial i de càrregues de feina dels treballadors.
Així mateix, que es tingui en compte pel proper i immediat concurs general el reforçar degudament aquest destí, que solucioni la greu problemàtica actual.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S
7 de gener de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.