PETICIÓ DE FORMACIÓ ISEA I MATERIAL

PDF

27/2022

Hem tornat a registrar escrit adreçat al Director General de la Policia, Sr Pere Ferrer, sol·licitant formació específica ISEA per tots els companys USC. El 17 de maig de 2021 rebíem per part de la Subdirecció, resposta al nostre escrit anterior:

“Respecte a la farmaciola tàctica de primers auxilis amb material específic per a una primera intervenció en cas que un agent resultés ferit, com les que hi ha a les galeries de tir, cal dir que requereix una formació específica per poder utilitzar-la. Actualment s’han fet diverses edicions a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya del curs d’intervenció sanitària en enfrontaments armats (ISEA). S’està treballant per dur-ne a terme altres edicions, disposar de més personal format i distribuir aquestes farmacioles.”

Avui dia seguim igual, no hem d’oblidar que cada cop ens trobem amb més incidents armats, és per aquest motiu que tornem a sol·licitar el curs ISEA i les farmacioles tàctiques, no només pels instructors de tir, sinó a tots els agents i dotar els vehicles policials de la farmaciola tàctica.

Els primers auxilis davant d’una ferida per arma de foc o arma blanca, són primordials per poder estabilitzar el ferit fins a l’arribada del metge, és per això que la formació de les persones encarregades de dur-les a terme són d’especial importància i un deure inexcusable de l’Administració. Recordar, a tall d’exemple, l’últim incident del “pistoler” de Tarragona a l’atac a l’empresa Securitas Direct, on van resultar ferits per arma de foc diversos ciutadans, un company a qui se li va realitzar un ”torniquet” gràcies al fet que hi havia un company amb el material i formació oportuna i el mateix agressor que també va resultar ferit molt greu.

Per tot això, hem sol·licitat de manera urgent:

– Que li sigui impartit el curs d’Intervenció Sanitària en Enfrontaments Armats (ISEA), a tots els agents del cos de Mossos d’Esquadra.

– Dotar als vehicles policials de la farmaciola tàctica.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

10 de febrer de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.