ACCIÓ SINDICALJURIDIQUES

PRESÓ PROVISIONAL PER INTENTAR ATROPELLAR DOS AGENTS A TARRAGONA

144/2019

Davant el Jutjat de Guàrdia de Tarragona ha comparegut aquest matí l’individu que va intentar a atropellar a dos companys el dimecres 19 de novembre de 2019, i que es van veure obligats a utilitzar l’arma reglamentària per repel·lir l’agressió.

USPAC ha demanat que se l’investigui per dos delictes d’homicidi en grau de temptativa, un delicte de conducció temerària agreujat, un delicte continuat de conducció sense permís, i dos delictes d’atemptat a agent de l’autoritat amb vehicle a motor.

A més, els nostres serveis jurídics han demanat presó provisional, comunicada i sense fiança per tractar-se de fets molt greus contra els nostres companys, a més d’existir un risc de fugida per les elevades penes que es demanen i un risc de reiteració delictiva.

El Jutjat de Guàrdia ha estimat la nostra pretensió, i un cop més aconseguim que entri a presó un individu que atempta con la integritat física dels nostres companys. I el més important, la jutgessa ha admès la investigació per delicte d’homicidi en grau de temptativa, delicte que únicament ha demanat USPAC, perquè la Fiscalia imputava només per atemptat.

La Generalitat tampoc s’ha personat en aquest cas com acusació popular atès que prefereix utilitzar els seus serveis jurídics per oposar-se a les demandes judicials perquè siguin rescabalats de les seves lesions els agents ferits.

Tampoc tenim cap problema en destinar recursos del nostre sindicat en defensa dels nostres companys, es el nostre deure, però seria just que l’Administració com a garant de la seguretat i defensa dels mossos reverteixi tot aquest “estalvi” en millores per al col·lectiu, en aquest cas amb la dotació de càmeres de vídeo unipersonals on quedin enregistrats aquest i molts altres atacs/agressions patits dia rere dia pels nostres companys/es.

Aquesta filmació facilitaria molt el mitjà de prova tant en aquest cas com en altres on l’argument de la defensa es gairebé sempre “que existeixen declaracions contradictòries entre els agents i el seu defensat”. USPAC continuarà personant-se des del primer minut en el Jutjat de Guàrdia per defensar els interessos dels nostres afiliats.

LA DEFENSA DELS MOSS@S, LA NOSTRA ÚNICA BANDERA!!

 

Barcelona, 21 de novembre de 2019

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.