SALA REGIONAL RPMB: EL CAOS INVISIBLE

PDF

210/2022

A mitjans d’agost i el volum de feina a la Barcelona postpandèmica s’ha multiplicat per quatre, com és de costum a una de les ciutats més turístiques del món. Doncs bé, com també és normal al Cos de Mossos d’Esquadra, no s’ha fet res per part dels que ens dirigeixen per gestionar correctament aquesta sobrecàrrega de feina extra i es pretén gestionar amb els mateixos efectius la feina que dia a dia es multiplica.

En les darreres setmanes la Sala de Barcelona està treballant amb menys de la meitat d’operadors que habitualment hi ha fora del període d’estiu fusionant fins a 3 conferències amb un sol operador per gestionar-les. Un caos acústic però invisible. Una infinitat d’incidents acumulats fins a 3 districtes que fa que la comunicació sigui inviable i que afecta tant als operadors com a les patrulles que treballen a peu de carrer. Tot i la professionalitat dels operadors, l’atenció al ciutadà no pot ser la que s’espera d’un servei públic, la manca d’efectius no ho permet.

Operadors que han d’anar a fer les seves necessitats bàsiques portàtils en mà, per no desatendre el que està passant al carrer, un telèfon amb trucades del 112 en espera, una pantalla col·lapsada d’incidents (fins a 20 incidents en cua)…

Una situació estressant pels operadors que no donen l’abast i que no poden atendre correctament ni al ciutadà ni als companys que estan a peu de carrer.

En què estan pensant aquells que planifiquen i gestionen el pla d’estiu? Imatge i més imatge, però les Sales de Comandament, els veritables ulls de la seguretat pública, són invisibles als mitjans de comunicació i, per tant, es considera per part dels nostres caps i gestors que no és necessari reforçar la Sala de Barcelona en aquest cas, i davant la pèrdua d’efectius constant d’aquest destí des de l’any passat ha provocat el CAOS INVISIBLE.

No són pocs els cops que hem sol·licitat avaluacions de riscos i estudis de càrregues de feina, sense cap solució. Continuarem buscant solucions efectives que només arriben a cops de denúncia malauradament.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S
Barcelona, 18 d’Agost de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.