SOL·LICITEM LA MODIFICACIÓ DEL PERÍODE DE VACANCES A LA FAMÍLIA PROFESSIONAL D’INVESTIGACIÓ

216/2022

Aquest any es va publicar la instrucció 1/2022, del 24 de març, sobre normes reguladores de les vacances de les persones funcionàries del cos de Mossos d’Esquadra.

Aquesta publicació es va fer de manera unilateral i sense tenir en compte les peticions realitzades a les diferents reunions on ja s’havia exposat la situació de greuge comparatiu que patien els agents destinats a les unitats de la família professional d’investigació. Els agents adscrits a horaris tipus Q5, Q3… tenen un horari amb setmanes de festa, que permet una millor conciliació familiar durant les vacances escolars. Aquesta situació NO es dona en el cas d’unitats amb un tipus d’horari com el que tenen a investigació.

Els agents destinats a la Comissaria General d’Investigació Criminal, Unitats d’Investigació bàsica i d’altres, veuen com han de gaudir les vacances quan els seus fills i filles estan encara al col·legi sense poder estar amb ells en els períodes no escolars i quan més necessitat tenen. LES MESURES DE CONCILIACIÓ FAMILIAR AL CME CONTINUEN SENT NUL·LES!!

Hem tornat a sol·licitar a la Subdirecció General de Recursos Humans que es modifiqui la instrucció de vacances i s’adapti també a l’horari i a les necessitats dels efectius destinats a la família professional d’Investigació regulant:

Nous períodes de vacances adaptats per aquestes unitats que garanteixin el seu gaudiment, a tots els efectius que així ho sol·licitin, de vint dies de vacances (s’ha de sumar els caps de setmana) en període no escolar.

Que la gestió i acceptació de les vacances depengui del cap de la Unitat, tenint en compte la cobertura del servei amb les càrregues de treball de la unitat durant l’època no escolar, equilibrant els períodes amb el mateix nombre d’agents treballant i adequant els percentatges a les necessitats del servei. Un mínim podria ser del 60%.

Ja que la mateixa instrucció 1/2022 al seu punt 1.3., determina que la Divisió d’Avaluació de Serveis farà una auditoria del compliment de la instrucció, que també informi del número d’agents necessaris a la unitat perquè tots els seus efectius puguin gaudir de vacances en període no escolar.

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

Barcelona, 7 de setembre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.