ACCIÓ SINDICAL

SOL·LICITEM MESURES URGENTS DAVANT L’AUGMENT D’ATACS VIOLENTS A EUROPA

17/2023

Ahir vam registrar escrit al Director General de la Policia sol·licitant mesures urgents davant l’increment exponencial de la violència als espais públics i mitjans de transports de tota Europa durant aquest mes.

El passat 11 de gener a l’estació ferroviària del Nord de Paris (França) un individu amb ganivet va ferir a 6 persones, entre ells, un agent de Policia.

Sis dies després, el dia 17 de gener, a l’ Estació de tren Midi a Brussel·les (Bèlgica) un home de nou, amb un ganivet va agredir a un altre viatger, l’agressor va ser abatut per la Policia.

Ahir mateix, dins un tren regional, un individu ha matat a dues persones i ha ferit a set més de nou amb una arma blanca a les proximitats de la ciutat d’Hamburg (Alemanya).

I el mateix dia a la tarda, dues esglésies d’Algeciras (Cadis) han sofert un presumpte atac jihadista amb un matxet de grans dimensions amb el resultat d’un mort i quatre persones ferides.

Són nombrosos els escrits que USPAC li ha adreçat al DGP en els últims anys sol·licitant formació continua i mitjans tant en matèria antiterrorista, ISEA (Intervenció Sanitària en Enfrontaments Armats), i en cursos específics de defensa per atac amb arma blanca.

En totes les seves respostes han fet un ús abusiu de les paraules, “estudiem”, “esperem implementar”, “valorarem”, “s’està treballant” amb un resultat mediocre, fet que ens preocupa i ara ja no els queda l’excusa de la pandèmia.
Ens continua preocupant aquesta inacció, i la nul·la implementació de cap mesura addicional de seguretat passiva a les dependències policials en els últims anys i la sensació que per aquest Departament d’Interior l’amenaça terrorista és cosa del passat.

 

Per tot això,  hem sol·licitat per enèsima vegada les següents mesures:

 

  • Implementació d’arcs de seguretat en totes les dependències policials.
  • Increment d’efectius en el servei diari de seguretat de tots els edificis policials.
  • Normalitzar l’ús diari de les armes llargues mentre es mantingui la situació d’amenaça.
  • Garantir una formació continua en matèria antiterrorista, ISEA i defensa per atac d’arma blanca.

 

Donem per fet, Sr Ferrer, que la seva resposta passarà a formar part de la nostra biblioteca d’estudis i excuses del Departament d’Interior. Però USPAC no deixarà mai de recordar-los que, com a garants de la seguretat dels mossos i mosses, en són totalment responsables.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

26 de gener de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.