SOL·LICITEM NOVES MESURES CONTRA LA COVID-19

PDF

27/2021

Des d’USPAC podem dir que, en base a la informació diària i contrastada, actualment ens trobem amb escenaris diferents als de la primera onada. En primer lloc, per les múltiples mutacions del virus i en segon per les diferents “capacitats” d’aquest, tant en la seva transmissió i virulència. Fins i tot, es parla que algunes noves variants del virus poden esquivar la protecció de certes vacunes.

Una opinió consensuada, entre els experts en la matèria, assenyalen que les mesures preventives fins a la data poden perdre eficàcia davant aquestes noves variants. Fins i tot la OMS ha reconegut, en les últimes dates, que una de les principals vies de contagi son els aerosols.

En els darrers dies també el Ministerio de Salud, després que altres països ja ho manifestessin, han obligat a la utilització de les FPP2 en espais tancats.
Davant totes aquestes afirmacions, sol·licitem a la Subdirecció de Prevenció de Riscos i Salut Laboral les següents mesures en matèria de crear espais “segurs” de treball:

• Instal·lació de filtres EPA en totes aquelles estàncies, dels edificis policials, que comparteixen més d’una persona.
• Assegurar que totes les estàncies tenen la possibilitat de ser ventilades amb la corresponent obertura de portes i finestres a l’exterior. I, per tant, totes les que no ho garanteixin quedin clausurades.
• Mesures addicionals en els principals “accessos” de les noves variants, com poden ser els aeroports i estacions de ferrocarril.

En relació al material de prevenció subministrat als agents per a les tasques diàries:
• Dotació diària de mascareta FPP2 per a totes les unitats. I en les jornades de 12 hores entregar-ne dues.

En matèria de prevenció i informació sobre l’afectació dels contagis en l’entorn laboral:
• Realització de cribratges massius, dos cops per setmana, a les comissaries per tal de poder detectar els positius el més aviat possible.
• Control i anàlisi setmanal de les aigües residuals dels edificis del Departament per tal de poder detectar la incidència del virus i dur a terme posteriors mesures de control.

En la situació actual, on es preveu una quarta onada deguda a la major capacitat de transmissió de la variant anglesa, es sol·licita:
• Informació acurada sobre el pla de vacunació al CME, i en previsió de nous escenaris, com poden ser la baixa efectivitat de protecció de les vacunes subministrades, quina seria la estratègia a seguir. És a dir, si els ja vacunats se’ls subministrarà noves dosis d’altres vacunes; o quin escenari es preveu.

Instem a crear una Subcomissió Permanent de gestió de la Crisi generada per la Covid-19. La qual, tingui una periodicitat quinzenal i estigui integrada per un delegat de riscos laborals de cada organització sindical, fins que la situació es “normalitzi”.

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

23 de febrer de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.