STOP DISCRIMINACIÓ! MÉS FORMACIÓ I INFORMACIÓ

Please specify the URL of your file

11/2020

En aquesta ocasió, USPAC ha signat un conveni de col·laboració amb l’associació GAYLESPOL en el que ens comprometem a:

“Les dues organitzacions comparteixen la necessitat de treballar per la pervivència d’un estat democràtic igualitari i exempt de LGTBIfòbia, en el que les persones siguin lliures i tinguin els mateixos drets i oportunitats.”

Aquests companys ens traslladen la necessitat que el Cos rebi una formació específica en matèria de delictes d’odi tal com es va comprometre el Parlament de Catalunya amb l’aprovació de la llei 11/2014 del 10 d’octubre per tal de garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals per tal d’erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

La mateixa llei dedica l’art. 10 a Formació i sensibilització:

1. Les administracions públiques de Catalunya han de garantir la formació i la sensibilització adequada dels professionals que fan tasques de prevenció, detecció, atenció, assistència i recuperació en els àmbits de la salut, l’educació, el món laboral, els serveis socials, la justícia i els cossos de seguretat, l’esport i el lleure, i la comunicació.
2. S’ha d’impulsar la formació del personal, tant funcionari com laboral, no transferit d’altres administracions públiques, per mitjà de convenis de col·laboració o altres instruments.

Malauradament aquesta manca de formació i el fet que el Departament d’Interior no apliqui les lleis, les propostes de resolució, etc, fa que tot això ens vingui de nou als membres del Cos.
Evidencien que viuen en una realitat paral·lela, que ells mai evolucionen, i només actuen quan els deixen retratats, i és llavors quan els membres del Cos ens avergonyim.

Amb la signatura d’aquest conveni també USPAC es compromet a :

“Participar i col·laborar activament en les activitats formatives dels centres oficials dels cossos de seguretat, promovent que els diferents itineraris curriculars en els àmbits de la formació bàsica, especialitzada i de promoció, incorporin la igualtat, així com la diversitat en l’orientació o identitat sexual dels models de famílies”

Des d’ USPAC ja hem pactat amb GAYLESPOL un calendari per 2020 amb xerrades formatives en matèria de delictes d’odi i discriminació.
La primera tindrà lloc el pròxim dia 25 de febrer a Tarragona, ben aviat us informarem del lloc. L’horari serà de 09:30 hores a 12:30 hores. L’entrada serà oberta prèvia acreditació. Els interessats en assistir podeu contactar amb el vostre delegat per gestionar-ho.

USPAC SEMPRE SERÀ PUNTA DE LLANÇA EN LA LLUITA CONTRA LA DISCRIMINACIÓ!

Barcelona, 29 de febrer de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.