USPAC SE SUMA A LA FUNDACIÓ DE MOSSOS PER GARANTIR I FISCALITZAR LES SEVES FUNCIONS

106/2022

L’octubre de 2020 la nostra organització va rebre un correu on se’ns informava de com i de quina manera es crearia, i com es finançaria la Fundació dels Mossos d’Esquadra.

En aquell moment la nostra oposició va ser clara: pretenien finançar amb les aportacions dels mossos i les mosses les despeses que han de ser garantides per una pòlissa d’assegurances i cobrir els ajuts que fins fa uns anys garantia el FAS amb aquestes aportacions obligatòries.

Tampoc veiem clara una de les finalitats també de la Fundació: finançar una Associació d’Amics de la Policia creada pel mateix Departament i que té com a finalitat “prestigiar el Cos de Mossos d’Esquadra”.

Finalment, l’aportació passarà a ser voluntària per part del col·lectiu.

Segons el Pla de Viabilitat econòmica es preveu d’altres subvencions i donacions, recaptació de fons, empreses que fins ara també han col·laborat amb l’Associació d’Amics de la Policia de la Generalitat i tot això fa que no estiguem parlant d’un pressupost menor.

Avui hi ha la signatura de constitució de la Fundació i USPAC formarà part del Patronat de la Fundació amb esperit crític, amb una motivació clarament fiscalitzadora, i per garantir el benefici real tant dels mossos i mosses com de les seves famílies.

USPAC continuarà, i prioritza, la lluita per la recuperació del FAS i demanant l’ampliació de l’actual pòlissa d’assegurances de la Generalitat.

Tampoc permetrem que dins de la Fundació es creï un nou “cementiri d’elefants” per a comandaments en segona activitat (i és que comencen a faltar despatxos per tots aquells que no tenen cap intenció d’acollir-se a la prejubilació per raons econòmiques).

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S!

Barcelona, 5 de maig de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.