RESUM REUNIÓ REGIONAL RPPO 04-05-2022

107/2022

Assistim a la Reunió Regional i se’ns informa dels recents canvis de Comandaments, amb presa de possessió el passat dia 01-05-22. El Cap de la U.I de Tremp ha passat a segona activitat i el seu lloc l’ocuparà la, fins ara Cap de la CD Sort, Sonia Solduga. El nou cap de la CD Sort serà el Sergent Raul Serrano, fins ara Cap de la CD del Pont de Suert lloc, que serà comandat pel Sergent Xavier Guerrero fins ara en figura de Cadi 3.

• El nombre d’efectius de la regió és de 442, d’aquests 76 efectius a l’ART i 366 a la resta de serveis. Actualment hi ha comptabilitzades 10 persones en segona activitat i 6 tècnics de suport no policials. També hi ha hagut 4 jubilacions, i resten 8 persones més en edat de pre jubilació durant l’any 2022.

• Vehicles: ens informen que la resta de vehicles que han d’arribar a la Regió s’ha endarrerit per un tema logístic “global”, probablement per primers del 2023. Hem insistit en la necessitat de dotar de vehicles 4×4 integrals, i des dels Caps de la Regió ens manifesten compartir aquesta demanda i l’han traslladat a la Subcomissió de material i a Parc mòbil.

• Uniformitat: La calendarització prevista i, com lamentablement informem cada cop que es pregunta, es torna endarrerir. Es preveia el lliurament al setembre d’enguany i ja marquen noves dates properes al 2023. La crisi global, manca de materials i de serveis endarrereix una comanda que fa anys reclamem.

• Ens informen de les hores extres realitzades en POEA i afirmen que la majoria d’hores ofertes per a les USC han estat realitzades per aquesta Unitat. I només quan no s’ha pogut cobrir, és que s’han ofert a d’altres unitats com Trànsit i ARRO.

• Sense novetats a la demanda de més formació en TASER. Creiem de vital necessitat aquesta formació, així com la dotació de més i millor material. Als fets de Lleida d’aquests dies ens remetem i, on novament, per problemes “logístics” no hi havia cap Taser al carrer. Ens fan saber que el detingut en aquest atracament havia estat detingut diversos cops en la nostra regió, anteriorment. El perill és per qui treballa al carrer i aquest és a tot arreu, independentment de la regió o zona on es faci servei. Per aquest motiu reclamem el material necessari per fer la nostra feina.

• Sobre la possibilitat de centralitzar totes o moltes ARRO del territori, s’ha tornat a repreguntar. No hi ha notícies al respecte, però si més no des de la Regió ho veuen força improbable, per les especials característiques del Pirineu.

• Unitats Investigació, El Cap de la Regió està treballant per a la creació d’un nou model o sistema d’organització, realització de guàrdies i tasques pel Pirineu. El model de guàrdies mancomunades no agrada a cap de les zones de treball. Tot i que està en fase d’estudi, qualsevol modificació positiva serà benvinguda.

• Trànsit: Tot i l’arribada dels darrers efectius del Concurs i l’oferiment, són conscients de la manca d’efectius, sobretot a la Val d’Aran on només hi ha 11 efectius. Tremp no està molt millor. Insistim en la necessitat d’aquest reforç. Fins i tot el Director General ha estat informat de la NO cobertura de més d’un torn de treball a la nit. Esperem mesures, solucions, els números son clars i l’afectació negativa a la resta d’efectius, així com a la ciutadania, es manifesta.

La Seu d’Urgell;
Continua denunciant la manca d’espai en algunes zones de la Comissaria: està en fase d’estudi donat que és un problema de tota la Comissaria. Evident, cada cop més gent als despatxos i menys al carrer. En fase d’estudi el canvi de la caldera de gasoil.

Puigcerdà;
Continua en la fase d’estudi el canvi de la caldera de gasoil, esperen que es realitzi abans de la tardor. Informen de la col·locació de botoneres als accessos de la Comissaria; així com a la resta de Comissaries que mancaven.

Tremp;
– Seguim sense una resposta concreta i positiva sobre la l’obertura d’una finestra al menjador de la Comissaria. Per la nostra part traslladem aquesta demanda, per necessària, i perquè sigui valorada al grup de treball de Riscos Laborals.

– En la nostra petició per la col·locació de cortines a la peixera per la incidència directa del sol: ens contesten que s’ha traslladat a la Comissió de Seguretat.

– També pendent el canvi de la caldera de gasoil de la Comissaria. Esperem que no ho facin a l’hivern, ja que la resposta de l’administració és “en fase d’estudi”.

Sort;
– Ens contesten que es va fer la reparació de les finestres del pàrquing.
– Està licitada i pendent d’adjudicació el canvi de la refredadora de la Comissaria.
– Hem insistit en què aquesta Comissaria ha vist com enguany perdia diversos efectius. Que es tinguin en compte aquests números per a propers moviments o arribada de noves promocions.
Pont de Suert;
– A la nostra petició de remodelació o ajustaments a l’ACD en són conscients ja que amb anterioritat ho vam portar mitjançant Riscos Laborals, i….“s’hi posaran”.
– També al Pont està pendent del canvi de la màquina refredadora, la qual està licitada.
– Arran de la darrera petició es va portar un PC portàtil per tal de poder fer els vídeos, si no disposeu de la informació, pel seu funcionament i connexió, parleu amb suport.
Vielha;
– La substitució total de la il·luminació exterior de totes les Comissaries s’ha de realitzar entre l’estiu i el novembre. Teòricament s’han instal·lat totes les botoneres per als accessos a les dependències. En cas de detectar mancances de seguretat, feu-nos-ho arribar.
– També està pendent de canvi la caldera de gasoil de la Comissaria.
– Continua la vergonyosa situació de Trànsit a la Val, l’única solució és posar-hi diners a mode d’efectius a la zona, en la modalitat o forma que vulguin, però fent-ho.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S
06 de maig de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.