RESUM REUNIÓ USPAC I CAPS APEN 05-05-2022

108/2022

Dijous, 5 de maig, vam tenir una reunió presencial amb el Cap i Sots-Cap de l’Àrea Penitenciària, USPAC va sol·licitar aquesta reunió per tractar i traslladar algunes de les problemàtiques més habituals i que anem recollint dels diferents destins d’aquesta àrea. Hem trobat una bona predisposició per treballar a donar solucions i millorar, el Cap d’APEN ens ha manifestat la seva voluntat de sumar i aportar en tot el que estigui a les seves mans.

PUNTS MÉS RELLEVANTS DE LA REUNIÓ:

USPAC ha insistit en la reclamació que va registrar el juny de 2021 en què demanava una zona de descans a Brians habilitada com a tal i no compartida com a sala multiús de menjador i sala de brífing alhora.

El cap de l’Àrea ens informa que quan es va decidir el tancament de la model es va desenvolupar un projecte de modificació de les instal·lacions de Brians 1 per tal d’assumir un volum de moss@s que no preveien. Aquest projecte no s’ha portat a terme tot i les contínues pressions per part dels caps d’APEN cap a la Subdirecció General d’Infraestructures. La sala de brífing segons aquest projecte anava situada a la planta subterrània propera als vestidors i la zona de menjador compartida amb sala de descans. Ni els centres penitenciaris ni els moss@s que hi treballen són prioritaris per la Subdirecció. Està clar que la inversió està destinada a altres recursos. Els caps de l’Àrea són coneixedors d’aquesta problemàtica i ho ha reclamat per activa i per passiva, però la resposta sempre ha estat negativa.

USPAC posa de manifest la sobrecàrrega de serveis, trasllats i custòdies en el conjunt de les APEN, prova dels fets és que la setmana passada es van haver d’activar 33 patrulles d’USC per tal de donar suport en els serveis planificats/avançades a cobrir.

El cap de l’Àrea ens informa que són coneixedors que el servei està tensionat per la manca d’efectius en general (que se n’ha fet de l’oferiment de places per APEN?) i que estan reclamant l’oferiment per APEN juntament amb la resolució del concurs que aportarà menys tensió al servei. Tampoc es plantegen augmentar el nombre d’agents en Q5, segons ens manifesten no es podria cobrir el servei amb garanties els caps de setmana.

 

USPAC ha traslladat una sèrie de punts que creiem s’han de tractar amb urgència.

• Quadrant de 8:30 pels agents del Q3 de reforç que facilitaria solapaments en relleus sense que aquests haguessin de plegar tard tan sovint.

• Custòdies hospitalàries en condicions per als agents i relleus per fer 18.

• Canvi de les noves manilles.

• Formació d’APEN continuada (no només quan succeeixen fets com els de Terrassa).

Aquests punts i d’altres que han quedat pendents, esperem poder tractar-los aviat.

El cap de l’Àrea ens manifesta que un dels problemes més greus d’APEN és la manca d’efectius i les adaptacions mèdiques a l’hora de planificar els serveis, per aquest motiu indicatius USC estan cobrint els serveis.

També ens fan saber que estaran a sobre de les necessitats del servei per adaptar el millor possible els serveis planificats i les custòdies.

Esperem que aquesta predisposició i bona voluntat es tradueixi en resultats, us recordem que a la pròxima reunió tractarem d’altres punts i també els que ens pugueu fer arribar a través del vostre delegat/a de referència.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

9 de maig de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.