VOLEM UNA FORMACIÓ CONTÍNUA I EFECTIVA DEL BASTÓ POLICIAL EXTENSIBLE, PER A TOTHOM

PDF

141/2021

Seguint la nostra línia d’acció sindical, continuem demanant formació continua, reglada i descentralitzada. Hem presentat un escrit al Director General de la Policia, Sr. Ferrer, exposant-li la necessitat d’aquesta formació del Bastó Policial Extensible.

Sembla que els nostres màxims comandaments NO S’OBLIDEN que el Bastó Policial Extensible (BPE) és una arma reglamentada, concretament en l’article 5.1.c del Reial Decret 137/1993, de 29 de gener, pel qual s’aprova el Reglament d’Armes.
Per aquest motiu ens obliguen a passar la seva revisió anual, juntament amb l’arma de foc reglamentària, però alhora es deuen pensar que EL SEU ÚS I PRÀCTICA ENS VE PER INSPIRACIÓ DIVINA!!

Actualment, no hi ha cap formació anual que inclogui aquesta arma. I com si sabem els que estem “a peu de canó”… la utilització i el maneig del BPE és totalment diferent a la tàctica aplicada de la defensa policial tradicional de dotació policial, per la qual cosa tots els policies que, en les seves funcions, portin de dotació el BPE necessiten una formació específica i continuada.

Un detall, a la pàgina WEB de la Generalitat de Catalunya es pot llegir:

El cos de Mossos d’Esquadra planteja un model policial de proximitat, pròpia d’una policia adaptada a la nova realitat del segle XXI i que té en compte les necessitats de la ciutadania, les seves inquietuds i les seves demandes.

• Realment algú dels nostres màxims comandaments policials es creuen que això és possible sense formació?

• Algun d’ells és conscient de la realitat que hi ha al carrer? Del que ha generat la Pandèmia a nivell de ciutadania i del propi cos?

• Pensen fer alguna cosa? O haurà de ser el propi moss@ qui es “busqui la vida”?

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

27 de maig de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.