DENUNCIEM TAMBÉ MANCANCES A LA SALA REGIONAL DE BARCELONA

PDF

146/2020

En data 29/10/2020, la delegada de Riscos Laborals i la de la RPMB van realitzar una visita a la Sala Regional de Barcelona, avui mateix hem registrat escrit a la Subdirectora General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral i li hem traslladat les següents mancances que hem detectat:

1. Manca de ventilació:
No hi ha ventilació directa a l’exterior. Actualment hi ha un sistema de ventilació artificial que NO compleix els requisits mínims per una renovació de l’aire. No hi ha ni tan sols un aparell d’Ozó, per tal d’higienitzar i netejar l’aire, aire que es troba en un espai tancat d´uns 200m2, situat en una planta subterrània sense cap sortida a l’exterior, on hi treballen unes 28 persones, sense finestres a l’exterior i per tant sense llum natural. Són unes condicions totalment deficients i més tenint en compte l’actual situació de crisis per la Covid-19 i el seu risc de contagi.

2. Manca de mampares de protecció:

Hi ha una manca evident de mampares de protecció vers la Covid-19, en alguns laterals de les zones de treball dels agents que justament donen a zones de pas. Les zones de treball dels comandaments són les úniques que tenen mampares laterals i frontals, desconeixem el motiu del perquè no a tothom…

3. Cadires en mal estat:

S´han observat diverses cadires apartades enmig dels passadissos les quals s’haurien de reposar o en el seu defecte reparar i de manera urgent donat que són una eina de treball que s’utilitza 24 hores al dia tots els dies de l’any.

4. Manca de formació

Molts companys ens fan saber la manca de formació específica per a desenvolupar les tasques a la Sala, molts d’ells sense el Curs d’Operador de Sala.

5. Càrregues de treball

En diferents ocasions, els últims mesos, hem denunciat la gran manca d’efectius que han de suportar les diferents SRC d’arreu de territori, demanant un increment del nombre d’efectius/operadors i fer estudis de càrrega de treball avaluant l’estrès.
Considerem que és prioritari que es garanteixi la distribució equitativa de càrregues de feina per operadors i conferències.

Per tot això, hem sol·licitat:

– Revisió exhaustiva de les mancances abans descrites.

– Estudi de les càrregues de treball real i de l´estrès, així com el reforç amb nous efectius.

USPAC, L´ESCUT DELS MOSS@S

Barcelona, 4 de novembre de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.