TOTES LES PECES AL TAULELL

190/2021

Com ja sabreu, el darrer trimestre d’aquest any hi haurà Concurs General. Molts dels que llegireu aquestes lletres haureu passat per aquella barreja de neguit i il·lusió que genera aquesta convocatòria, ja que us ha tocat treballar fora de casa, lluny de les vostres famílies, amb molts quilometres a les espatlles i amb unes despeses que, sense dubte, noteu a final de mes.
El concurs general obre la porta a acabar amb les incomptables hores de cotxe a la carretera (si es té sort fent “patera”), els peatges i les parades a les benzineres per emplenar el dipòsit cada 3 dies, o fins hi tot els pisos compartits.
Aquest Concurs tindrà una particularitat que en els darrers concursos no es donava. Es convocarà després que hagin sortit dues noves promocions d’agents del Cos de Mossos d’Esquadra i una nova promoció de sergents i sots inspectors.
Tenint en compte que la diferència entre aquest i els altres concursos no és menor, un no pot evitar pensar quin nombre de places s’oferiran finalment a tot el territori.
La nostra organització sindical considera fonamental que, en aquest concurs general:
– S’ofereixin el màxim de places possibles amb caràcter definitiu.
– S’acabi d’una vegada per totes amb la provisionalitat de les places a ocupar.

L’actual sistema de Concursos Generals genera un injusta assignació de places. A quants us ha passat que heu guanyat una plaça en propietat lluny de casa, i un altre que tenia menys punts en el concurs i no guanya res, es queda provisional a la comissaria que us interessava. Perquè no s’ha ofert aquella plaça en el concurs si hi ha un agent que l’ocupa?. Perquè s’ocupa de manera provisional?. I si no es vol oferir de manera definitiva, perquè no s’ofereix abans a aquell que té més punts i que li ha tocat marxar o ja està fora de casa?. On queden aquells principis que han de regir tota assignació de places de la funció pública: MÈRIT, CAPACITAT i ANTIGUITAT?

Com a organització sindical creiem que és del tot inacceptable que no s’ofereixin totes les places que realment s’acaben cobrint. No pot ser que un mosso que porta quatre anys fora de casa no pugui tornar a la comissaria que voldria, ja que un agent que ha acabat les pràctiques està ocupant aquella plaça de manera provisional.
No pot ser que un sergent o un sots inspector, que porta 7 anys a la categoria, segueixi lluny de casa, mentre que un que acaba d’estrenar els galons es queda provisional on ell voldria. És cert que el funcionament d’aquest sistema afavoreix a alguns, però no us equivoqueu, tots aquests que gaudeixen d’aquesta situació, en qualsevol moment es poden trobar a l’altra cara de la moneda i, aleshores, desitjaran allò que ara nosaltres defensem.
Des de la USPAC – USCOP creiem fermament en la millora de les condicions laborals de TOTS els mossos d’esquadra. Eliminar el sistema de provisionalitat de les places seria un gran pas endavant en la millora de la conciliació familiar, i acabar amb la constant incertesa que comporta per a un agent el fet d’estar provisional i saber que en qualsevol moment, d’avui per demà, et poden canviar de destí. Sense oblidar que l’assignació de places sense uns criteris objectius només fomenta “l’enxufisme” i el benestar d’uns privilegiats “amics de”…, per sobre dels bons professionals.
Per aquest motiu, des de la USPAC – USCOP s’ha registrat una petició demanant la relació de totes aquelles places ocupades, arreu del territori, per personal del cos de mossos d’esquadra a les escales bàsica i intermèdia. Desglossades per destinació, categoria, i forma de ocupació (definitiva, provisional, comissió serveis, LD,…).
Aquesta petició es fa amb l’objectiu de saber les places que hi ha realment disponibles i quantes s’acaben oferint finalment. Aleshores, sabrem si estem jugant amb totes les peces al taulell. Si no és així, allà estarem nosaltres per denunciar-ho.

 

USPAC – USCOP, L’ESCUT DELS MOSS@S !!

20 de juliol de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.