ADMESA LA QUERELLA CONTRA L’AGRESSOR D’UNA COMPANYA A UN DESONAMENT A SALOU

PDF

191/2021

El dia 21/06/2021, companys/es d’USC van ser requerits per donar seguretat a un desnonament a petició del Jutjat de Tarragona.

Abans de fer-se el desnonament, i mentre els apartaven de la porta de l’edifici per deixar passar als veïns, un individu es va esbraonar vers una companya llençant-la d’un cop al terra.

En aquell moment, va ser rodejada per altres individus i van haver d’actuar la resta d’agents en defensa de la companya. Resultat: dos companys lesionats.

El violent va ser detingut per atemptat a agent de l’autoritat però, un cop a comissaria, es van donar ordres “de dalt” de deixar sense efecte la detenció i no exercir l’acusació contra l’agressor. Un absolut despropòsit, una decisió il·legal que trenca amb els protocols de detinguts i que deixa indefensos a tots els/les companys/es que dia rere dia estem al carrer.

La Prefectura de Policia no està a l’alçada del cos: acomplexada, timorata, encongida i pusil·lànime. Incapaç de defensar als agents davant els polítics de torn que es venen per una cadira.

Ha de ser la USPAC qui, novament, surti en defensa dels companys personant-nos com acusació particular. Per intentar recuperar el respecte i la dignitat dels mossos, adjectius que no coneixen l’actual direcció política i policial del cos.

 

Tarragona, 20 de juliol de 2021