PonentREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPP 28-11-23

189/2023

Us passem els temes tractats a la reunió regional que va tenir lloc el 28 de novembre de 2023.

Incidències a la RPP:

 

 • Pagament màquines vending amb sistemes digitals: ens diuen que tenim raó, però com li queda poc temps a l’empresa que té la concessió, aquesta no voldrà fer la inversió.

 

 • Places per al proper concurs de trasllats d’USC ?. Hi ha manca d’efectius, sobretot a Lleida. Tenim molts companys/es amb una edat molt elevada i amb 2a activitat o a punt. Des de Regió ens diuen que són conscients de la problemàtica i ho han traslladat a la CSUTER.

 

 • Estat del Parc mòbil, lamentable: Tenim un greu problema a la RPP. En algunes unitats és més accentuat com és el cas de trànsit, on tenim vehicles de 7, 9 i 13 anys; i unes motos que tenen 17 anys. No obstant, a les USC tenim dificultats molts dies en torn diürn perquè totes les patrulles disposin d’un vehicle per poder patrullar. A l’ARRO també hi ha greus problemes amb les furgones, avaries constants, climatització deficient…

 

 • Per si tot l’anterior no fos prou greu, tenim un problema immens amb qui hauria de fer les reparacions dels vehicles (El Rodi). Aquesta empresa està donant un servei lamentable, ja que ens entrega vehicles com a reparats, però al cap de poques hores torna a sortir la mateixa avaria.

 

 • Armilles reflectants, peces de pluja i guants d’hivern per a tots els efectius d’USC de la RPP. Ens diuen que ho demanem a la Subcomissió d’equipaments i materials.

 

 • Demanem, novament, que es millori la seguretat de les comissaries de la RPP.

 

Lleida:

 • Denunciem que es planifica formació sense disposar d’hores de romanent i superant les 1680 hores anuals, per imposició del Cap de l’ABP. Estan “pervertint” el sistema, obligant als moss@s a treballar més hores del que marca la normativa sobre jornada i horaris, la qual diu ben clar que la jornada laboral anual és de 1680h. Els Sots Cap de Regió ens diu que això no es pot fer i que el Cap de la USC (present a la reunió) manifesta que es pacta amb tots els afectats els dies i la forma que convé més. Que una part de la formació no la poden fer en torn de treball per la manca d’efectius que patiria el torn de treball.

 

 • Romanent torn de nit i cap de setmana. Torns de vacances injustos pels efectius dels escamots. Denegació constant de PAP’S. No tenim prou en treballar els caps de setmana i festius de l’any, que com a “premi” ens posen el romanent els divendres i dissabtes de T/N, durant l’estiu. ÉS UNA VERGONYA. I denota que qui ens planifica està còmodament en el seu “despatxet” sense fer patir la seva salut pel fet de fer torns, nits i fan les vacances al juliol i agost, quan la resta ens hem de repartir per tots els cicles. Recordeu companys/es, quan us posin aquest romanent i us creï ansietat o quelcom similar, incompatible amb el correcte desenvolupament de la funció policial, heu d’adreçar-vos al vostre metge perquè valori si esteu en condicions de treballar.

 

 • Demanem, novament, per l’ampliació dels vestidors, dels locutoris d’OAC, ampliació de l’edifici i la urgència d’aprofitar l’espai de l’antiga SRC. Ens diuen que l’únic previst de manera imminent és l’obra de millora energètica que s’ha de fer abans de finalitzar l’any. L’obra dels locutoris està parada, així com l’adequació de l’espai de la SRC. Els mòduls per ampliar l’edifici estan demanats i resten a l’espera de l’aprovació de l’obra. Així mateix, es va parlar d’una nova comissaria que aniria situada per la zona posterior del Decatlhon. Portem anys i anys denunciant la precària situació dels vestidors de Lleida. Els terminis de l’administració per arreglar els problemes, són vergonyosos. A dia d’avui, la capacitat del vestidor femení està al 99% i del masculí al 90% (segons l’administració).

 

 • Il·luminació peixera: tothom n’és coneixedor de la denuncia que vàrem fer. Alhora, tothom sap que és una “idea” del Cap de l’ABP, el qual no pateix tant per la manca d’il·luminació de les escales interiors a la nit (on s’han produït caigudes). És clar, com que l’Inspector Ribelles no fa nits, ell no ho pateix. Vam insistir de nou en la necessitat que es deixi l’opció de poder apagar, manualment, les llums del sostre.

 

 • Canvi d’ubicació del taulell: Hem demanat durant anys la supressió d’aquest per inseguretat per al moss@. El compromís de la Regió sempre ha sigut que mentre no hi hagués suficients locutoris interns es mantindria aquest servei. Doncs bé, ens confirmen que en breu es farà el nou accés a l’interior de l’edifici policial per als seus treballadors. Aprofitant les obres, es farà un canvi d’ubicació del taulell, el qual passarà a estar a la zona de l’actual sala d’espera. I tindrà accés directe als locutoris de l’OAC.

 

 • Tornem a insistir que hi ha manca d’espai al pàrquing interior, sobretot al torn de tarda.

 

Tàrrega:

 • Les obres del vestidor femení i del locutori d’OAC s’han de començar de manera imminent. Hem sol·licitat que avisin a l’empresa perquè no faci el mateix de Balaguer (deixar totes les taquilles plenes de pols al tallar les rajoles a l’interior).

 

Borges:

 • Romanent i bossa d’hores acumulades: denunciem les males praxis d’algunes O.S de la Regió. Cas de Borges: agents i caporals que a dia d’avui no se’ls ha planificat cap dia de Romanent, tenint per tant totes les hores per planificar. A més, els hi diuen que si no poden planificar els hi trauran les hores de les H.A. Cal recordar que això no és legal. La Regió admet que ha estat un error i que no tornarà a passar. Companys/es si us treuen les hores, ens ho dieu.

 

 • Les obres per unificar els vestidors interns es faran el 2024. El vestidor femení es farà als mòduls. Aprofitant les obres es donarà nous espais a l’interior de l’edifici policial.

 

 • La porta nova del pàrquing està encomanada i en breu es podrà substituir.

 

 • Calefacció: com de costum, arriba el fred i tot s’espatlla pel mal estat de les comissaries. Ens diuen que resten pendents de rebre la peça de la placa de la caldera i poder-ho arreglar.

 

Ponts:

 • La finestra/porta d’accés al menjador no es farà, ja que ha estat descartat per infraestructures per una qüestió de seguretat al donar a la part exterior. La finestra del despatx de cap de torn es farà durant el 2024.

 

Balaguer:

 • En breu es començarà la impermeabilització del pàrquing soterrani.

 

 • Ampliació locutori d’OAC: ens diuen que enguany no es farà, però insistiran per fer-ho aviat.

 

 • Hem demanat mampares per a les dutxes dels vestidors masculins. En breu en posaran.

 

Mollerussa:

 • S’ha d’instal·lar una marquesina per evitar les filtracions que es produeixen als mòduls exteriors. Vergonyós el material que utilitza l’administració!!

 

 • La regió ha demanat, per al concurs imminent, que es doti de personal suficient per treballar com una autèntica ABP, per la qual cosa volen disposar de suficients efectius per la U.I i han demanat l’arribada de 7 sergents per a configurar els escamots en condicions.

 

Cervera:

 • Es farà un accés directe des del pàrquing exterior fins a l’interior de l’edifici policial.

 

 • Realment fa mania aquesta ACD, la qual està plena de tot tipus d’insectes… A més, l’olor és INSUPORTABLE. Aquest és un punt recurrent i que hem portat més d’una vegada. L’extracció forçada de la ventilació o bé no funciona o no és suficient. Ens diuen que la ventilació funciona correctament. Insistim que s’ha de revisar el clavegueram i tots els conductes per on poden sortir olors. Ens diuen que han posat un producte per als insectes.

 

 

Us recordem que no espereu a les reunions regionals per fer-nos arribar les vostres queixes, davant qualsevol incidència i/o queixa no dubteu a consultar al vostre delegat/da o enviar-nos un correu a rpp@uspac.cat i ho traslladarem on pertoqui de manera immediata.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

Lleida, 4 de desembre de 2023

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.