RESUM REUNIÓ REGIONAL RPCT 25-02-2021

PDF

30/2021

Ahir dijous, 25 de febrer, vam assistir a la reunió regional, telemàtica, de la RPCT amb el Cap i la Sots Cap de la Regió, el Cap d’Administració i el Cap de l’ABP Alt Camp.

Aquests són els punts aportats per la USPAC:

EN L’ÀMBIT GENERAL DE LA REGIÓ I ADMINISTRACIÓ:

• Desinfecció d’espais a les comissaries i vehicles: insisteixen en dir que han reforçat la neteja en el dia a dia, i desinfecten en concret a requeriment quan es dona algun cas positiu, ja sigui vehicles, garjoles o espais afectats. Recordeu, cal comunicar immediatament al comandament superior quan es detecta que un positiu, o sospitós, ha estat a les nostres dependències, vehicles o ACD.

• Hi ha suficient material d’autoprotecció pel que fa a mascaretes (tant FFP1 com FFP2), guants, gel hidroalcohòlic i EPI’S en general: no hi ha problema de material, segons manifesta el Cap d’Administració, i el subministrament està garantit.

• Criteris hospitalaris: Hi ha un canvi pel que fa als permisos hospitalaris de primer grau que s’amplia a 3/5 dies (depenent si és al mateix destí o no). Pel que fa a les intervencions quirúrgiques ambulatòries que precisin repòs domiciliari que s’equipara a hospitalització. Hem demanat que es donin criteris clars. Ens diuen que estan a l’espera de Subdirecció, però que SI s’estan aplicant aquests canvis.

• Revisions mèdiques laborals: A Tarragona s’estan fent en una unitat mòbil i en condicions molt precàries, sobretot per l’espai. El Cap d’Administració confirma que és ho gestiona directament Unitat de Vigilància de la Salut. Hem elevat la queixa.

• Vacunació Covid-19: Tots els mossos i mosses que compleixen els criteris dictats per Salut han estat vacunats o ho faran en breu, ja sigui a la comissaria assignada o directament als llocs habilitats des de Salut. Falta veure encara quan es vacunarà als majors de 55 anys, ja que encara no hi ha directrius per part de Salut.

TARRAGONA:
• Cotxes comissats aparcats davant la Comissaria de Campclar. Insistim en aquest punt, que portem reiteradament. Ens respon, el Cap de la Regió, que s’ha fet tres accions: s’ha habilitat pàrquing exterior; s’ha donat directrius de no portar cap cotxe a comissaria; i s’ha fet ofici de tots els que hi ha actualment per tal de donar-los-hi sortida, pendent de resposta del Jutjat).

• Manca de tauletes: Es va fer una petició directament des de Sala de els necessitats dels serveis i hi ha licitades 1000 tauletes, a l´espera de repartiment en breu.

SALOU:

• Requeriment Inspecció de Treball pel que fa a les denuncies presentades per la temperatura i manca d’espais als vestidors: Ens diu el Cap de l’Administració que tan bon punt van rebre el requeriment es va traslladar a l’empresa adjudicatària i a infraestructures, per a donar-li solució. Esperem d’una vegada per totes sigui així a totes les comissaries amb problemes de climatització, que no són poques, i no tinguem que anar sempre buscant solucions via denúncies.

• Entrada d’accés a Comissaria: Està inclòs al RAM de millores, per tant està previst que en breu aquesta demanda, que portem anys denunciant, sigui una realitat… Veurem quants mesos més hem d’esperar… l’administració té els seus tempos.

• Emmagatzematge substàncies: USPAC va peticionar, a la passada reunió regional, una solució a la problemàtica. Ens diuen que està pendent d’una última autorització d’infraestructures per ubicar el contenidor.

REUS:
• Canvi de la porta de l’ACD, actualment de barrots, per una de seguretat, “tallafocs” o “blindada” (ja es va tractar a la passada reunió): ens diuen que és una millora que tenen en compte, però no prioritària. Per tant, és viable però sense data concreta. Els tempos i les prioritats de l’Administració , un cop més, topen amb les necessitats dels mossos i les mosses…
• Assignació de les Guàrdies a UI i períodes de vacances: Es planifiquen les guàrdies a UI un cop assignades les vacances i no respectant els períodes de descans que marca la instrucció. Demanem que es respectin aquests períodes, sempre. El Cap de la Regió està d’acord en que s’ha de revisar i solucionar.

VALLS:
• Plaça ORC i comissió “a dit”: Va sortir un oferiment a ORC que es va ocupar per un efectiu d’USC, després es va assignar un altre efectiu, (sense plaça a Valls i casualment ex alliberat d’un sindicat), la qual cosa ha generat moltes queixes. Ho vam parlar directament amb el Cap de l’ABP i davant la manca de resposta a la pregunta “qui dona la comissió (condicionada a ORC)”?, l’hem elevat a Regió. NINGÚ ens ha facilitat la resposta.
Hem exposat clarament els motius de les nostres queixes: és molt complicat en l’actualitat tramitar comissions, tothom vol apropar-se a casa o té necessitats, ja siguin mèdiques o familiars i no entenem que hagi tractes de favor en aquest sentit.
• Assignació vacances Valls: segueixen aplicant la instrucció de manera equivocada, creiem que seria bo donar una solució al respecte, ja que el Cap de l’ABP creu que s’està fent correctament i des de Subdirecció no han donat cap ordre en sentit contrari. Seguirem esperant el resultat dels recursos engegats, des de fa anys, per part del nostre sindicat i estan oberts a algun tipus de solució si és viable.
MONTBLANC:
• Reposició farmaciola: S’ha revisat aquesta i les de tota la Regió, en cas que detecteu mancances doneu avís a administració perquè el subministrament el fa ASEPEYO i no hi ha limitació.
• Canvis planificacions al sector de Montblanc: s’ha suprimit un escamot a causa de la decisió de tancament de sectors de trànsit i el no reforç d’efectius als concursos. Insisteixen en què és una decisió que sobrepassa la Regió. Nosaltres insistim, els canvis constants de planificació generen problemes de conciliació familiar als efectius. Que la decisió presa implica la no cobertura del sector amb manca de patrullatge preventiu i augment del temps de resposta pel que fa als accidents entre d’altres. Ho vam portar al Consell i insistirem on faci falta fins que se’ns escolti.
VENDRELL:
• Obertura d’IR per part de la DAI per les pèrdues de tauletes durant el confinament: S’està sancionant amb dos dies i la Regió no ho està instant, ve des de dalt. Aquest tema el vam tractar amb la Prefectura anterior que també estava d’acord en no sancionar per aquest motiu si no hi havia negligència o reincidència, però s’està fent. Preguntarem si és a instància de la DAI o de Prefectura.

TRÀNSIT TARRAGONA:

• Planificació agents i servei radar: Per motius de seguretat, explicarem aquest punt directament als afectats, però el Cap de Regió ha manifestat que no es planifiquen patrulles ni radar unipersonals.

• Autorització de la funda de cama (Pernera) als agents de Trànsit: Insisteixen en que no està regulat el seu ús, fora de que sigui per motius mèdics (en aquest cas peticionar pel conducte reglamentari).
ARRO:
• URMA: Preguntem si hi ha previst cap oferiment i criteris. Ens responen que actualment no hi ha cap intenció d’ampliar els efectius a la URMA i que estan contents amb els efectius que hi treballen actualment.
FALSET:
• Vehicles 4×4: dels nous vehicles que han arribat, 2 Seat Ateca i 1 Seat Arona, només un té tracció quatre rodes. Insisteixen que la distribució dels vehicles es fa des de la Comissaria General Tècnica. Pel que fa al Pathfinder avariat, el mantindran fins que s’acabi d’espatllar.

SRC REUS:
• Reposició cadires: vam fer la petició via Administració, es fa sempre reposició semestral, es demanen i triguen uns 6 mesos. S’ha de reclamar des del propi servei, per tant, en breu es farà reposició. El problema és que de vegades no es fa la petició. Sempre que tingueu necessitat s’ha de traslladar via N.I.
Pel que fa als reposapeus, des de la nostra organització vam sol·licitar reposició fa uns mesos i ja van arribar 12 reposapeus aquest 2020. En cas de necessitat contacteu i en sol·licitarem més.
Ens recorden que pel que fa les queixes de la SRC, ens poden solucionar a nivell regional les referents a administració, pel que fa a les queixes de manca efectius i càrregues de feina entre d’altres, s’han d’elevar i ho traslladem en d’altres reunions (així ho vam fer al darrer Consell de la Policia).

Davant qualsevol incidència i/o queixa, no espereu a les reunions regionals a fer-nos-ho arribar, i no dubteu a consultar al vostre delegat/da, el qual ho traslladarà on pertoqui de manera immediata.

Ho estem fent en el dia a dia amb els diferents enllaços sindicals i delegats/des presents a les comissaries i moltes incidències es resolen abans parlant-ho amb els propis caps de les comissaries, suports i unitats, això doncs us demanem que ens ho feu arribar d’immediat.

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

Tarragona 26 de febrer de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.