GironaREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPG 20-03-24

41/2024

Ahir, 20 de març, va tenir lloc la reunió regional entre els sindicats representatius del Cos de Mossos d’Esquadra i la Cap i el Sots cap de la Regió, així com els màxims responsables del servei d’administració regional. Durant la reunió s’han tractat les següents qüestions:

 • Funcionament de les guàrdies regionals de les UI i l’AIC Girona: En relació a les guàrdies de l’AIC, aquestes depenen de la CGIC, i encara no tenen decidit el criteri per dur a terme aquestes guàrdies. Pel que fa a les guàrdies d’UI es van escoltar a tots els cap d’UI de la Regió per tal d’arribar a un consens i s’ha decidit fer la guàrdia amb un binomi de guàrdia presencial de nit i 4 en GNP (1 binomi Regió nord i l’altre sud), aprovat CGTER i per tant el sistema de guàrdies ja s’ha iniciat amb aquest criteri. Sempre hi haurà un comandament de l’escala intermèdia amb GNP. Els criteris de treball són que el binomi es queda a la seva ABP i serà el cap d’UI d’on treballen qui assignarà la feina, quan surti algun incident de la seva competència aniran a la comissaria on hagi passat el fet. Pel que fa al cobrament de les mitges dietes es farà al que normativament correspongui i s’està aplicant fins ara. Aquest sistema de guàrdies pot variar en relació a les necessitats del servei i el volum de feina i activacions. El comandament de GNP inicia la guàrdia a les 18:00.
 • Guàrdies unipersonals d’investigació: A la RPG no hi haurà guàrdies unipersonal.
 • En quin moment s’inicia l’activació de la GNP? El criteri que s’aplica és el que determina la SGRH, i és des del moment que s’arriba a comissaria i no des de que es fa la trucada d’activació. Recordem que resta pendent encara la publicació d’una instrucció que ho reguli, i s’està treballant a la Subcomissió de seguiment.
 • Comissaries on no es compleix el 40% de personal que pot estar de vacances: Ens diuen que preval que s’ha de garantir el 60% de presència al servei per sobre del 40% de persones que poden estar de vacances, però que és un criteri que s’ha mirat de mantenir i en cap cas s’ha fet tenint en compte possibles baixes durant l’estiu. Aquest punt està elevat a SGRH.
 • Problemàtica cobertura escamot 4 de trànsit d’Olot: No es garanteix que hi hagi agents per falta d’efectius ja que no s’ha contemplat un increment de plantilla i només s’han cobert les baixes.
 • Citacions a judicis: quins criteris se segueix pel servei d’administració a l’hora de fer-ho i triar si es citació presencial o webex: Els serveis d’administració segueixen els criteris que determina el jutjat que fa la citació i subsidiàriament a l’establert a la Instrucció 4/2021 que regula les citacions judicials.
 • Increment RLT de les unitats d’investigació: S’ha permès l’augment de les RLT de les diferents UI de la RPG per tal de “blanquejar” totes aquelles places que s’ocupaven a UI però constaven formalment a USC.
 • Queixa generalitzada dels agents de la CD de Banyoles en relació al PGA02: Aquesta situació ja s’ha parlat amb el comandament que ha fet les valoracions tot i que per part dels caps regionals no consideren que aquesta manera de valorar hagi estat inadequada.
 • Previsió del magatzem central de substàncies estupefaents: Encara no està disponible ni hi ha cap tipus de previsió. Pel que fa a la licitació d’una empresa per la retirada i desbrossament de marihuana, aquesta es farà el darrer trimestre del 2024.
 • Viabilitat de disposar d’oficina de denúncia a Portbou: Es va fer una prova pilot durant 3 mesos i durant aquest temps es van instruir 27 fets, 14 d’ells per fets penals. Per aquest motiu no es va considerar oportú mantenir aquesta oficina de denúncies.
 • Manca de vehicles a diferents comissaries de la RPG: Hi ha en marxa una licitació de 529 vehicles per tot Catalunya, desconeixen quina quantitat de vehicles es destinaran a aquesta Regió. A part d’una partida de 330 vehicles elèctrics que haurien de començar a arribar el desembre, sense concretar quants es destinaran a la RPG.
 • Funcionament de la Sala regional de Girona, efectius, data d’obertura, emplaçament…: La SRC és un servei que depèn directament de la Prefectura i en cap cas depèn de la Regió. Hi aniran destinats 90 efectius (mossos/es i caporals/es). A la sala també s’hi destinaran comandaments de la categoria de sergent/a i sotsinspector/a, però es desconeix quin serà el sistema per fer la cobertura d’aquestes places. Es possible que aquestes places surtin posteriorment al concurs general (en aquest punt hem mostrat el nostre desacord tenint en compte que agents que en el seu moment van guanyar la plaça en un concurs general ara es puguin trobar que la perden per culpa d’ una decisió que va prendre la Prefectura). La data d’obertura serà al juny del 2024 i la seva ubicació serà la mateixa.
 • Problemes d’espai a la CD de Banyoles: La previsió dels mòduls per tal d’ampliar les instal·lacions està en estudi sense previsió de data de col·locació.
 • Comissaria de La Jonquera: El seu funcionament serà a partir del juny, la plantilla serà la mateixa que hi ha ara, amb 5 caporals/es, un sots cap de CD, cap de CD i un Cap d’OAC.
 • Passamans comissaria Sant Feliu de Guíxols: Es van col·locar aquesta setmana.
 • Vehicle assignat a la URMA: S’ha demanat un vehicle adaptat a les necessitats d’aquesta unitat que en cap cas cobreixen els vehicles dels que disposen actualment. La Regió policial té clar que han de tenir un altre tipus de vehicle però estan a l’espera de que se’ls pugui assignar un tipus pick-up.
 • Renovació d’armilles: Hi ha una licitació pel desembre.
 • Diferents problemàtiques a l’ARRO: En breu es farà l’oferiment de 2 places de sergent/a i 1 de caporal/a. Pel que fa al material balístic individualitzat per cada agent des de la regió es considera difícil que pugui ser així tot i que en breu han d’arribar una quantitat important d’EPI´S. Tampoc es preveu una ampliació del nombre d’armes llargues, a la regió el que més els preocupa són els elements d’autoprotecció i el nombre de furgonetes de les que es disposa. Pel que fa a la formació, hi ha la possibilitat d’un cop estigui enllestida la comissaria de La Jonquera, els mòduls que ara estan allà ubicats siguin reubicats a les instal·lacions de l’ARRO i així poder muntar el tatami. S’està treballant en la millora de la vigilància perimetral i d’accés a les dependències de l’ARRO.

 

Us recordem que no espereu a les reunions regionals per fer-nos arribar les vostres queixes. Davant qualsevol incidència i/o queixa no dubteu a consultar al vostre delegat/da de referència o enviar-nos un correu a rpg@uspac.cat i ho traslladarem on pertoqui de manera immediata.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Girona, 21 de març de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.