RESUM REUNIÓ REGIONAL GIRONA (RPG) 16/12/19

PDF

151/2019

Dels temes presentats per USPAC a la reunió, se’ns ha donat la següent resposta:

 

 • Inici de les obres de la nova CD de La Jonquera, ja que fins ara només s’ha urbanitzat la zona on s’ha d’ubicar, a més d’estar pendent una proposta d’actuació per millorar la seguretat de la recepció. La resposta ha estat que la previsió és la que licitació de les obres es faci a finals de l’any 2020, amb inici a principis de 2021 i una durada aproximada de 14 mesos.

Però el més trist és que la resposta sobre la possible millora de la seguretat de recepció per poder pal·liar aquesta situació que durarà un mínim de 3 anys ha estat que no es pot fer el tancament per ser massa complicat.

 • Inici de les obres per millorar la seguretat de les recepcions: la resposta ha estat que l’OAC de Sta. Caterina s’està pendent de pressupost d’infraestructures, de l’OAC de Portbou han finalitzat les obres avui mateix i les referents a l’ABP de Blanes ja s’han acabat.

 

 • Arribada de nous vehicles de paisà a la Regió, ens informen que està pendent un acord de govern per publicar la licitació de nous vehicles de rènting, es preveuen 410 vehicles el gener del 2020, sense concretar el tipus de vehicles ni la distribució que es farà. Pel que fa a la resposta sobre per què no es pot substituir el vehicle de rènting en cas que sigui declarat sinistre total, ens diuen que el contracte que es va fer en el seu dia, no contempla aquesta possibilitat.

 

 • Previsió de subministrament de les càmeres fotogràfiques per les Unitats d’Investigació de les ABP, ens diuen que el concurs per la renovació d’aquest material ha estat adjudicat i que es preveu que arribi el gener del 2020, però no poden concretar el repartiment, ja que es farà des de la Prefectura.

 

 • Canvi de les llums de les sales de ressenyes de detinguts per llums LED ens diuen que actualment s’ha canviat les de Vista Alegre i Sta. Coloma de Farners per qüestions de manteniment s’havien d’arreglar i s’ha aprofitat per fer el canvi. S’està pendent de verificar quins són els requisits tècnics per valorar quina és la necessitat tècnica i fer una proposta homogeneïtzadora perquè es puguin adaptar la resta de sales de ressenya de la regió.
 • Cadires noves: ens informen que el maig del 2019 en van arribar 77, que es van distribuir en funció de les demandes i necessitats. Està previst que al primer semestre del 2020 arribin 109 cadires noves, segons les necessitats detectades el 2019. Les persones que tenen una adaptació laboral, necessiten un informe d’adaptació mèdica que permeti l’assignació per part de Gestió Econòmica d’una cadira concreta per elles.

 

 • Material fet mal bé per fer els controls: ens informen que als magatzems es disposa de material per substituir el que es fa malbé, que l’únic que s’ha de fer és sol·licitar-ho a la/el Cap de Negociat de l’ABP corresponent. Pel que fa a les llums rotoflash per les Unitats de Seguretat Ciutadana, s’ha de fer la petició a la Prefectura.

 

 • Problemes de cobertura a la zona nord del sector Girona de l’ART a l’hora d’utilitzar les “tablets”, ens diuen que s’han fet comprovacions i s’ha trobat una zona “fosca” al sector de Figueres. Que ja s’ha informat la Divisió de la incidència perquè es pugui solucionar.

 

 • Previsió d’arribada de més cascos per les Unitats de Seguretat Ciutadana, ens diuen que no hi ha més informació i que ja això depèn de la Prefectura.

 

 • Previsió d’arribada del material de protecció per ARRO, ens diuen que la Unitat d’Armes sol·licita un únic llistat complet amb les mides dels agents, quan ho tinguin faran el repartiment. El que s’han reposat són els escuts que es van fer malbé. Que el subministrament d’aquest material depèn de la Prefectura.

 

 • Més subministrament de pots de sabó antisèptic: que no sigui només per a les ACD, ens diuen que només està contemplat el subministrament per aquests punts, i per augmentar el subministrament s’han de donar les directrius des de la DGP.

 

 • Inici de les obres del tancament de l’accés i aparcament de la Comissaria de Salt ens diuen que està feta des de divendres i les avaries o disfuncions caldrà tramitar la petició perquè es pugui reparar.

 

 • Estudi de viabilitat per poder disposar de ventilació directa a l’exterior a la sala d’entrada dels detinguts de l’ABP de Girona, com per exemple col·locar una doble reixa que permetés obrir la finestra. Actualment el sistema de ventilació que hi ha no és prou efectiu per netejar l’ambient de la zona que queda molt carregat, a banda del soroll que fa l’extractor i que no soluciona res.

Ens diuen que està previst tractar-ho com a punt a la reunió de la Comissió Regional del dia 19 per tal de realitzar un informe que permeti tramitar la instal·lació de reixes, vidre i obertura que permeti la ventilació de l’ACD.

 

 • Reestructuració dels efectius del sector de trànsit d’Olot el cap de l’ART present a la reunió ha explicat que la previsió pel 2020 és passar de 5 a 3 escamots. Actualment hi ha 17 efectius operatius i la previsió és de fer 3 escamots de 6 efectius i que es tindrà en compte la conciliació familiar a l’hora de fer el repartiment. La finalitat d’aquest canvi, segons diu, és la de garantir el patrullatge i la seguretat viària, però incrementar la rotació de permisos, ja que s’havien de denegar per ser només 1 o 2 agents).

Explica que els sectors de Girona i Figueres seran els que donaran cobertura en aquests sectors quan no hi hagi efectius.

També ha informat que al sector hi ha 3 efectius més el cap del sector i que cobreixen en torn partit de les 8 a les 19:00 hores, i en què en un primer moment, també poden donar cobertura o relleus als efectius de l’ART de Girona o Figueres en cas que ho necessitin.

Sobre les rodes de contacte als vehicles actuals d’altres sectors, no està previst fins que no arribin els nous vehicles de rènting, que segons explica el Cap de l’ART, està previst que ja arribin amb aquest material.

 

 • Servei de neteja de l’ABP d’Olot, ens informen que tenen coneixement, que a la persona que realitza aquest servei ja se li han obert dos expedients sancionadors, que estan al cas i que fan tot el possible per solucionar el problema. En cas de detectar un problema concret que s’informi el servei d’Administració, i si cal s’enviïn fotografies, perquè ho puguin posar en coneixement de l’empresa concessionària.

 

 • Nombre d’efectius d’USC l’any 2012 a tota la regió i els efectius totals d’USC actuals l’any 2019, que vam demanar per veure quina ha estat l’evolució dels efectius ens diuen que només disposen de les dades del 2019, sent les següents: 1708 efectius inclòs trànsit, dels quals hi ha 130 altes condicionades i 63 segones activitats.

 

 • Tancament de la Sala el Cap de la Regió ens informa que només tenen coneixement per part de la Prefectura que al novembre es farà el tancament definitiu de la sala i que al mes de juny es farà un oferiment de destinacions. Que encara desconeixen com es farà i si es mantindrà la figura del Cap de Torn Regional o es farà una redistribució a les ABP. Sobre els canvis d’horaris als Sotsinspectors i Sergents, explica que s’ha fet per garantir que sempre hi hagi un Cap de Torn Regional, i segons diu, aquests canvis d’horaris no han d’afectar els caporals ni als agents.

 

 • Vestidors de la comissaria de Banyoles: ens informen que actualment s’està fent una revisió de l’espai per part d’infraestructures, i donat que encara estan en obres, no els hi consta que s’hagi fet una revisió per part d’un tècnic de prevenció de riscos, donat que hi ha una recepció parcial de l’obra.

 

 • Manca de formació específica dels agents d’ARRO: ens confirmen que és així, que actualment no hi ha formadors dins de l’ARRO que vulguin fer aquesta tasca. Però el problema és encara més greu, ja que actualment no hi ha instructors de tir, la qual cosa fa que no s’estiguin fent pràctiques de tir a la regió. Les persones que tenen la formació i que se’ls ha demanat han dit que no, potser s’hauria de buscar si hi ha algun problema de fons, i l’únic que han trobat és de fora de la Regió i no autoritzen el canvi de regió. La resposta per part de la Comissaria Tècnica, és que ja enviaran algú quan puguin…

 

Girona, 17 desembre de 2019

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.