RESUM COMITÈ SEGURETAT I SALUT LABORAL 11/12/2020

159/2020

Ahir va tenir lloc, per via telemàtica el Comitè de Seguretat i Salut Laboral, a continuació us expliquem els punts més rellevants que es van tractar:

1. Des del Servei de Prevenció Tècnica de Riscos Laborals ens han informat que de les primeres actuacions que portaran a terme serà l’avaluació de riscos psicosocials, i les càrregues de feina a les sales, que tants cops ha demanat USPAC, i actualitzar les tasques de recollida i transport dels comisos de marihuana entre altres línies d’actuació, dins d´un cert principi de continuïtat, tema que denunciàvem de nou en escrit registrat el 14 d´octubre de 2020.

2. Respecte a la presentació i aprovació del Protocol per a la prevenció, la detecció, l’actuació i resolució de situacions d’assetjament psicològic, laboral i altres discriminacions a la feina de la PG-ME; així com l’aprovació del Manual de la Covas, hem tornat a especificar que no estem d’acord, perquè creiem que no es protegeix al nostre col·lectiu i a més hem tornat a explicar que la DAI no pot formar part de la COVAS, ja que esdevé òrgan com a jutge i part.

3. Respecte a l’empresa que substituïa el Programa ESPAI, l’anomenada “Global Assistance”, el dia 10.12.2020 va comunicar a l’Administració que “no se senten capacitats per donar servei amb garanties i pleguen”. Ni tan sols han arribat a començar. Dels 93 mossos que actualment estaven al programa ESPAI, ara s’han de tornar a trucar, un per un, per comentar-los aquesta situació.

4. Pel que fa a la Comissaria de Premià de Mar, i les notes informatives demanades pel Cap de l’ABP, als agents que havien agafat la baixa per ser contacte estret amb un positiu amb PCR, la Subdirectora General de Recursos Humans, Esperança Cartiel, ha exposat que: “el cap d’USC, durant la formació de les tablets es va haver de treure la mascareta perquè no el sentien bé”. Pot ser abans de fer això, hi hagi una planificació més efectiva i es busquin d´altres opcions minimitzant riscos. Segons sembla, hi ha un informe d’aquest fet, i USPAC l’ha reclamat.

5. Respecte a la dotació d’equips per les ARRO, tenen pendent una compra de caràcter urgent per gener. Ens han traslladat que estan a sobre d’aquest tema, sent una prioritat absoluta segons diuen, esperem que sigui així.

6. A la segona quinzena de desembre, es rebrà el material tèrmic, com samarretes, buffs i mitjons, també pels companys de pràctiques, com no pot ser d´altra manera. Pel que fa a la nova uniformitat no s´espera abans de finals 2021!

7. Respecte als vestidors de la Comissaria de Sitges, han manifestat que han complert part del requeriment inspector i han procedit a tapar la canal del vestuari i segellar la zona dels WC.

8. Faran una prova pilot a la Comissaria de Vista Alegre, Girona, per canviar els panys de les portes de custòdia, amb tres models de panys, i aniran canviant a totes les ACD començant per les més antigues.

USPAC, L´ESCUT DELS MOSSOS!

Barcelona, 12 de desembre de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.