LA RPPO, LA GRAN OBLIDADA DE L´ADMINISTRACIÓ SENSE EFECTIUS, SENSE MATERIAL I EN LA DEIXADESA ABSOLUTA

PDF

158/2020

La manca d´efectius arreu del territori no és un problema nou, però quan parlem de la Regió Policial del Pirineu, es tracta d´un problema que sobrepassa tots els límits i és que no es pot permetre amb absoluta impunitat conductes imprudents per part d´alguns conductors per manca d´efectius al territori.
Les diferents unitats de Trànsit de la RPPO estan sent severament castigades i afectades per la manca d’efectius desplegats a la zona. Aquest fet comporta que no hi hagi suficients patrulles de Trànsit per cobrir els diferents torns de treball ni donar servei a tot el territori.
Les dotacions de Trànsit són les encarregades de realitzar els dispositius d’alcoholèmia i drogues a conductors. Aquests dispositius s’han vist molt minvats o inexistents durant molts torns de treball, quedant el territori totalment desprotegit i sense la tasca de prevenció que tan important és per minvar la sinistralitat a les carreteres de Catalunya, així com per reduir els temps de resposta en cas d´accident, el patrullatge preventiu i reforçar qualsevol servei atenent al Nivell Alerta 4 antiterrorista en el qual seguim i que sembla alguns, van oblidant.
A aquest fet se li ha d’afegir els pocs recursos materials dels quals disposen, ja que en temporada d´hivern no se’ls proveeix de vehicles adequats per realitzar les seves tasques policials i tot això acaba també perjudicant els ciutadans (un exemple és no disposar d’una furgoneta 4×4 d’atestats durant les èpoques d´hivern per poder assistir als conductors accidentats).
USPAC fa anys que reclama millores per aquesta Regió, que geogràficament és complicada a nivell de carreteres i climatologia i on tant els companys de Trànsit com USC, han de patir la falta no tan sols d´efectius sinó també de material adequat per les característiques de la Regió.
Ens trobem també que algunes comissaries no es troben ben aïllades del fred, per desperfectes que no es reparen i donant una imatge d´absoluta deixadesa.
Insistim i esperem, que des del confort d´algun despatx des d´on es prenen decisions que acaben patint els efectius que treballen a peu de carrer, prenguin nota de les nostres queixes i algú doni les ordres pertinents per revertir aquesta situació crítica en què es troba la RPPO i en conseqüència, els ciutadans del Pirineu.

USPAC, L´ESCUT DELS MOSS@S

Vielha, 9 de desembre de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.