RESUMS REUNIONS

REUNIÓ AMB ELS CAPS DE LA COMISSARIA GENERAL D’INVESTIGACIÓ CRIMINAL

170/2022

El passat dimarts dia 21 de juny de 2022 es va celebrar la segona part de la reunió amb els caps de la Comissaria General d’Investigació Criminal on es van tractar la resta dels 31 punts pendents del total de 40 punts presentats:

Nou Decret. Comuniquen que les UI continuaran depenent de les regions i que els punts relacionats amb les UI que es portin a les reunions regionals.

Ciutat de la Justícia. Unitat de Menors, Unitat Adscrita de Fiscalia i la Unitat de relacions administració de justícia dependran de la DIC i passaran a ser ÀREA.

Efectius. UI 1306, AIC 687, UTPC 233, Seguiments 42

Guàrdies AIC. A tot el territori han de ser de 2 efectius.

Millores a l’especialitat. Volen plantejar un model per a la família professional d’investigació que sigui atractiu pels agents i peticionar un augment de les retribucions.

Planificació. Es peticiona que es respecti la planificació de festa els caps de setmana abans i després de les vacances

Planificació AIC Girona. Problema amb les hores imputades a l’AIC Girona sols els imputaran fins a l’any 2021, sense mirar d’arreglar els últims 4 anys perquè manifesten que informàticament no poden fer-ho.

Formació específica tipus ETRAMA per a les AICS, ens manifesten que l’han de demanar des de les Àrees. També Científica ha de demanar els cursos per als seus efectius. Tota la Formació depèn del pressupost que tingui l’ISPC.

Vehicles. Els reiterem la gran problemàtica amb els vehicles de paisà, els demanem, que facin partida extraordinària urgent i manifesten que són conscients i que ho elevaran per tal de donar alguna resposta.

Atestats Pro-forma. Es peticiona que es facin més protocols o atestats models per a poder redactar amb mes agilitat per l’augment de feina que tenen tots els efectius, ho estudiaran.

Tablets. S’han repartit 150 tablets en les AICS del territori, en el cas que faltin en algun lloc que les demanin.

Espai pebre. Es peticiona que sigui una eina policial autoritzada a Mossos i que es doti també als efectius de CODEX.

Gestió comisos marihuana. Petició de dotar amb més material per gestionar-ho. Estan pendents que obrin el magatzem central de Barcelona per centralitzar el dipòsit i la destrucció de la marihuana. Es té que publicar la licitació d’alguna empresa que es dediqui a custodiar i destruir el material intervingut de les plantacions.

Formació de TIR. Que es faci amb les fundes de paisa que utilitzen habitualment els agents d’investigació.

Fundes armilles. No donen fundes d’armilles d’uniforme USC per als efectius d’investigació, diuen que no els correspon, amb la nova uniformitat ens han informat que no es podrà portar l’armilla sota del nou uniforme.

Delicte d’Estafes. Peticionem reforç dels grups que investiguen aquesta tipologia delictiva, perquè han augmentat més d’un 300% els fets. Manifesten que tenen un pla d’acció a la DIC amb la unitat central d’estafes. Han comptabilitzat 83000 fets anuals. Les UI han d’interlocutar amb les AICS de cada Regió.

Materials. Es reclamen més ordinadors fora de xarxa, material i cursos de cibercrim per a investigadors.

UOM tenen previst que depenguin de la DIC i s’ha peticionat que depenguin de la CGIC en nivell 3 en un futur pròxim.

Investigacions SP. Les AICs poden demanar a CITCO que els abonin despeses de fins a 5000 euros per tal de llogar o contractar empresa de jardineria amb temes de marihuana.

USPAC, ja ha avançat i denunciat en nombroses reunions i escrits, que l’especialitat està passant per hores baixes i està a hores d’ara en caiguda lliure i que no s’està fent res per revertir la situació. Ahir mateix ho vam traslladar a Prefectura.

URGEIX un pla econòmic i estratègic per la millora de l’especialitat i les condicions laborals dels companys i companyes de l’especialitat.

 

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

29 de juny de 2022

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.