TAULA DE NEGOCIACIÖ

ES REPRENEN LES NEGOCIACIONS AL CME

 

Avui dia 23 d’octubre estàvem convocats a una nova reunió de la mesa de negociació al CME, amb l’objectiu de continuar amb l’exposició del marc negociador que portàvem fins ara. Els punts que s’han tractat han sigut els següents:

Primer.- A les pròximes reunions es tractaran els següents temes: reducció horària, jornada de treball i horaris, formació i pla de carrera.

Segon.- Complements especials presentats per les diferents organitzacions sindicals. L’administració ha insistit en el fet que els complement presentat per la FEPOL i el presentat per aquesta Unió Sindical no es poden implementar al nostre cos policial perquè significa una pujada lineal i la Llei de Pressupostos no permet cap pujada lineal superior al 2,5%.

Això fa que tots els esforços econòmics se centrin en el Pla de Carrera, tal com ja s’havia acordat a l’inici de les negociacions (febrer 2023).

Tot i aquesta confirmació, aquesta Unió Sindical en el cas que s’obri la porta a algun dels complements, insistirà que s’apliqui la nostra proposta: 3600 euros pels agents operatius de primera línia i 3200 pels agents no operatius.

Tercer.- La proposta de la reducció de jornada segueix a sobre la taula i s’ha tornat a peticionar que es faci efectiva de cara a 1 de febrer de 2024.

Quart.- Pel que fa al Pla de Carrera ens ha emplaçat a totes les organitzacions sindicals representatives a tenir reunions amb la Subdirecció General de Recursos Humans per parlar del redactat que ens presentarà i arribar a punts d’entesa el més ràpid possible.

També se’ns ha presentat un document amb el redactat normatiu necessari per poder implementar el pla de carrera al CME, ja que sense aquestes modificacions no es podria fer efectiu. Ja se’ns va avisar a l’inici de les negociacions que aquest document era necessari per implementar el pla.

Com a l’inici de l’anterior negociació on l’administració sempre ha anat a la baixa, en el document i a tall de previsió posa que s’implementarà el 2025, però ja li hem dit al Director General de la Policia que en aquestes negociacions es va partir amb una aprovació per negociar de la Comissió de Retribucions i Despeses de Personal al mes d’abril i que NO acceptarem aquesta primera previsió. Com ha passat en altres negociacions, si s’arriba a un acord es resoldrà per 2024.

Com aquest document s’incorporarà a la Llei de mesures fiscals, financeres i administratives i del sector públic per el 2024 (d’acompanyament per a la Llei de pressupostos) al 2024 ja es podrà fer efectiu si s’arriba a un acord. D’aquesta manera tindrem pla de carrera si o si.

Aquesta Unió Sindical ha deixat clar que està disposada a treballar i arribar fins al final perquè els imports estiguin a l’altura de la pèrdua de poder adquisitiu durant aquests anys de penúries pactades amb el sindicat majoritari FEPOL-UGT.

Cinquè.- Ens han convocat per aquest divendres dia 27, a les organitzacions sindicals signants de l’acord de conciliació i mesures retributives al CME signat el 31 de juliol de 2023, per informar-nos de la implementació de tot l’acord, amb el següent ordre del dia:

  • Constitució de la comissió de seguiment
  • Estat d’implementació de les mesures de l’acord
  • Torn obert de paraula.

A petició d’aquesta Unió Sindical s’ha acordat una nova reunió de la mesa de negociació en quinze dies, per avançar en aquesta segona etapa negociadora i accelerar al màxim la implementació de les millores que s’acordin.

Finalment, demanem a tota la resta de sindicats i els seus grups afins i marques blanques no inclosos en aquesta Unió Sindical, que deixin ja de mentir al col·lectiu i enviar missatges falsos pel seu propi interès, nosaltres continuem amb el nostre full de ruta.

Aquesta Unió Sindical ha complert i tot el que hem anat comunicant de manera transparent ha succeït fins al dia de la data, i per la nostra part, així encara farem.

Us anirem informant de totes les novetats que ocorrin en aquesta segona part de les negociacions en les quals posarem tota la pressió necessària per aconseguir un pla de carrera professional horitzontal d’implementació per 2024 i millores per a tota la resta de punts que falten.

 

LA UNIÓ FARÀ LA FORÇA!

Catalunya, 23-10-2023

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.