ACCIÓ SINDICALMetropolitana Sud

LA SALA DE LA RPMS TAMBÉ EN SITUACIÓ CRÍTICA

167/2023

Aquesta setmana, dijous 26 d’octubre, continuarem amb la reunió amb els Caps de la SCC i tornarem a traslladar la manca d’efectius d’una Sala, aquest cop la RPMS, que es troba ja en situació crítica. A la suma de la manca de comandaments que hi ha, el més significatiu és la mala previsió pel que fa a operadors, i les elevades càrregues de treball que hi ha, que podria apuntar a ser la causa de l’absentisme que hi ha degut a l’estrès al qual són sotmesos els companys i companyes en aquest destí. Els treballadors, si no se’ls garanteix els descansos necessaris i les condicions de treball òptimes, acaben “petant” i és el que està passant. Mentrestant, un DGP que es va comprometre a solucions i una Prefectura que “lidera” un grup de treball i estudi del model actual de Sales, continuen donant voltes a l’estudi, amb “propostes” i “possibles horaris” que en cap moment comparteixen amb els representants dels treballadors, fent gala d’una manca de transparència absoluta.

Més d’un any després de la reunió a la Sala 112 de Reus, els companys i companyes de les Sales continuen suportant càrregues brutals i aquest cop és la Sala de la RPMS qui llença un missatge de S.O.S urgent. Es troben en situació límit!

La resolució del concurs de Trànsit condemna, en aquest cas a la Sala de la RPMS, a la pèrdua d’efectius novament (previsiblement 6), tot i això, els efectius que quedin trauran la feina diàriament, i amb professionalitat com sempre han fet, però a costa de perdre la salut!

Calen comandaments operatius, que coneguin el treball a les Sales i amb ganes de dignificar-lo, no caps que estan de passada, via un “retir” previ a la jubilació.

Cal gestionar durant la jornada laboral, descansos (regulats en la mateixa normativa de riscos laborals) per rebaixar l’estrès i també quan hi ha pics puntuals d’incidents.

Cal garantir els permisos a què té dret tot treballador i també cal preveure la gestió de les hores extres així com evitar els canvis forçosos per necessitats de servei i sense tenir en compte ni la conciliació familiar ni la pèrdua econòmica que genera en molts casos.

I sobretot, cal dimensionar correctament les Sales, com exigim reiteradament!!

La manca d’efectius no només afecta el servei, també vulnera drets i condicions laborals dels treballadors. La situació està molt al límit, no permetrem més demores en una solució definitiva, com ens han garantit. A la Sala RPMS i a la resta de Sales del territori.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Sant Feliu, 24 d’octubre de 2023

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.