TAULA DE NEGOCIACIÖ

SESSIÓ MONOGRÀFICA SOBRE LA PRIMERA PROPOSTA DE PLA DE CARRERA PROFESSIONAL HORITZONTAL. PER NOSALTRES ENCARA AMB MOLT MARGE DE MILLORA.

 

Avui, dia 22 de desembre de 2023, s’ha celebrat una nova reunió de la mesa de negociació amb una sessió monogràfica del pla de carrera professional horitzontal.
Amb aquesta sessió han tornat a quedar clars una sèrie de qüestions que, com sempre, el grup de la FEPOL i companyia havien desvirtuat amb les seves mentides i desinformacions interessades.

Com ja us havíem informat des de març d’aquest any, la sindicatura de comptes en el seu informe havia deixat clar que el premi de vinculació signat per algunes organitzacions sindicals el 2006 i que s’ha pagat fins aquest 2023, per mòduls, a partir del 15è any de pertinença al Cos, no es pot continuar pagant el 2024, ja que l’antiguitat ja es remunera amb els triennis.

D’aquesta manera, hem peticionat que per no perdre la quantitat de diners que l’administració destinava a aquest “premi”, s’afegeixi als imports de pla de carrera que ara com ara aquesta Unió Sindical SI que vol negociar.

En aquesta primera proposta de pla de carrera que ens presenta l’administració, ja s’obre la porta a fer el pagament per aquest 2024. Tot i que ens presenten un pla de carrera laminat en quatre anys, ja hem deixat clar que no volem cap mena de laminació, que el deute econòmic amb el nostre col·lectiu des del 2008 és important, i que volem recuperar el poder econòmic que la inactivitat de la FEPOL ens ha fet perdre aquests anys.

Us expliquem la primera proposat de l’administració sobre el pla de carrera que, tot i que supera la primera que ens va presentar al juliol, encara tenim molt marge de millora en TOTS els seus àmbits i així els hi hem fet saber a l’administració.

Us adjuntem la proposta de l’administració i a continuació us fem una primera explicació/impressió que hem tingut, fins que puguem mirar amb detall tot plegat.

Primer.- Al punt 8 parla de l’Accés als diferents trams del pla de carrera, ens plantegen haver superat exercicis del PGA07 amb una puntuació superior a X (per determinar). Ens diuen que amb aquest barem gairebé la totalitat del Cos assoliria col·locar-se al seu tram. Esperarem que es faci l’explotació d’aquestes dades per certificar que així sigui. Obren la porta a fer un grup de treball per modificar el PGA07, qüestió que estem d’acord per la controvèrsia tant gran que genera aquesta valoració al nostre cos policial.

Segon.- Als punts 9, 10 i 11 parlen dels imports de cada un dels trams, dels que creiem encara queda molt marge de millora, vists els acords amb els quals s’està arribant amb altres col·lectius, així que hem manifestat que encara hi ha molt marge de millora.
Que vulguin fer el pagament progressiu en quatre anys NO ho veiem. No s’ha laminat cap acord amb cap col·lectiu, no entenem per què s’ha de laminar en el nostre a no ser que estiguéssim parlant d’unes quantitats molt importants. Aquest seria el pagament final que proposen al 2027 i que veiem del tot insuficient i injust, ja que el pla de carrera fa anys que hauria d’estar en vigor al CME.

Tercer.- Els punts 5, 6 i 7 parlen dels requisits per assolir cada un dels trams. Sempre s’ha parlat que es demanarien requisits relacionats amb la formació, les condicions físiques i una avaluació del rendiment (això últim perquè ho marca l’EBEP i ha d’estar si o si).

Com a novetat proposen una regulació de les capacitats psicofísiques i mèdiques, que no hi ha a cap pla de carrera. Veurem quin proposat de desenvolupament d’aquestes condicions ens plantegen.

Dintre del pla de formació i capacitació és bastant ampli, veurem si encara es pot ampliar a més formacions i ítems per complir aquest requisit.

Quart.- El punt 12 parla de la inclusió del pla de carrera com a mèrit a valorar en les convocatòries d’ascens i provisió de llocs de treball, veurem també de quina manera, tot i que a prior, serà positiu.

Ens han convocat a una nova reunió pel proper dia 18 de gener de 2024, on continuarem amb les negociacions.

 

LA UNIÓ FARÀ LA FORÇA!

Catalunya, 22-12-2023

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.