JURIDIQUES

VARAPAL A INTERIOR PER VOLER TAPAR-NOS LA BOCA: ABSOLT EL NOSTRE DELEGAT PER MANIFESTAR-SE PELS DRETS DEL COL·LECTIU.

106/2024

La cacera contra USPAC va començar el 17 de gener de 2017 per convocar una manifestació multitudinària a Barcelona amb el lema “Per la dignitat policial, el respecte institucional, la garantia jurídica i la seguretat dels agents de policia”. El llavors director Albert Batlle, la prefectura liderada per Josep Lluís Trapero i el responsable de l’àrea disciplinària Josep Graells, van enviar fins a una desena d’agents de la DAI a fer un seguiment d’USPAC.

Es va obrir una investigació “confidencial” on es va perseguir i identificar els nostres representants, es van obtenir fotografies, vídeos, estudi de xarxes socials, publicacions a premsa, entrevistes a televisió, perfils de Twitter, etc. Després d’un any i mig d’investigacions, es va sancionar amb setze dies de suspensió de sou i feina al nostre portaveu Josep Miquel Milagros perquè la reivindicació de drets laborals per part dels mossos d’esquadra suposava un descrèdit a la institució.

Se li va intentar executar la sanció provisionalment perquè no es pugués presentar a les darreres eleccions sindicals, però judicialment no els hi van acceptar. Ara, després de set anys de lluita contra un Departament corrupte, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat sentència: “Su actuación y sus declaraciones, se enmarcan en los derechos ejercitables de forma colectiva -siendo aquél representante del sindicato USPAC-, de manifestación y de expresión, sin que se aprecie aquí en el modo de ejercicio de tales derechos, un atentado a la dignidad de los funcionarios, ni contra la imagen del Cuerpo ni contra el prestigio y la consideración debida a la Administración demandante y apelante”. La Generalitat, a més, ha estat condemnada a pagar 1.300 euros de costes per mala fe.

Som el sindicat que l’administració no vol. Incòmodes. Apolítics. La lluita per millores del col·lectiu i no per interessos personals, fa que ningú ens pugui comprar ni tapar la boca.

 

USPAC, EL SINDICAT DELS MOSSOS

2 d’agost de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.