ACCIÓ SINDICAL

CONCILIACIÓ INEXISTENT AL CME I “PALS A LES RODES” EN MOLTS DESTINS

53/2023

Poc se’n parla de la demagògia actual, on a molts se’ls omple la boca de feminització i d’altres afirmacions que no són més que un discurs cara a la galeria i que pretén deixar-nos per imbècils a molts. I és que el Departament d’Interior, encapçalat per l’omnipotent Joan Ignasi Elena, i els seus deixebles Pere Ferrer i Esperança Cartiel, no es cansa de parlar de mesures per afavorir les dones i al final acaba dinamitant la mesura que seria més efectiva i justa per una conciliació real dins del CME: la promoció d’ascens territorialitzada.

Fa anys que denunciem també que no hi ha cap mesura de conciliació real pels mossos i les mosses, fora de les reduccions de jornada o permisos sense sou per cuidar dels fills, discapacitats o dels nostres majors… es va obrir un Grup de Treball (que ara ho traslladen a una hipotètica Mesa de Negociació) i poc o gens hem avançat.

Hem traslladat una proposta pel que fa a horaris, compensacions i mesures de conciliació (totes elles sense impacte econòmic) que garantiria una conciliació entre vida laboral i familiar i que no criminalitzi als companys i companyes que hagin de fer ús d’aquests drets per tal de poder compatibilitzar els seus horaris amb la seva vida familiar.

I és que, per molt que ens sembli increïble, actualment no només tenim molt restringit el dret a la conciliació sinó que a més, dia rere dia, ens trobem que en molts destins no s’accepta les condicions que es necessita a l’hora de garantir els nostres drets fent ús de les reduccions de jornades o a l’hora de gaudir permisos o fins i tot vacances.

Així doncs, us recordem que, tot i que a l’hora de gaudir d’una reducció de jornada per cuidar un menor, discapacitat… es parla de “pactar” amb els caps dels respectius serveis, ningú pot imposar fer un torn concret o negar-ne un altre, que no valen normes escrites “per certs caps”, saltant-se instruccions i normes amb afirmacions com “no es poden agafar permisos per assumpte personal a l’estiu, o en torn nit o en cap de setmana”, això és una vulneració de drets flagrant .

Si us trobeu en algun d’aquests casos, recordeu: s’ha de sol·licitar tots els permisos i deixar-ne constància i la resposta ha de ser també per escrit. Mentrestant, hem fet registre al DGP sol·licitant que es tinguin en compte les nostres peticions. En cas que es vulneri algun dels vostres drets, ens ho traslladeu de seguida i iniciarem les accions oportunes per tal de vetllar pels vostres interessos.

El servei s’ha de garantir però els nostres drets també!!

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

22 de març de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.