JURIDIQUES

LA IMPORTÀNCIA D’UNA BONA DEFENSA

52/2023

En data 5 de juny de 2018 agents de la comissaria de Cambrils van tenir una actuació amb un malalt psiquiàtric. Els companys van ser requerits per un familiar que manifestava que aquesta persona tenia un comportament violent i estava fora de control.

Un cop al lloc, els companys, durant el procés de mediació, van ser agredits per aquesta persona, i finalment amb el suport de la Policia Local, va ser reduïda i van aconseguir el seu trasllat voluntari a l’Hospital Sant Joan de Reus.

Resultat de l’actuació: tres agents ferits. Aquests fets i altres similars malauradament no són aïllats i es repeteixen sistemàticament en la nostra tasca diària. I és per això que ens hem de saber fer respectar en la defensa dels nostres interessos.

La informació dels fets arriba a USPAC 6 mesos després, però tot i això, els nostres Serveis Jurídics aconsegueixen personar-se com acusació particular en defensa d’un dels companys ferits.

El procés judicial ja estava iniciat, i en el seu escrit d’acusació el Fiscal demanava una indemnització de 180 euros per al company que havia estat de baixa mèdica. Al comparèixer en el procés els nostres Serveis jurídics han aconseguit que se li reconeguin els dies de baixa no impeditius amb una indemnització de 1600 euros.

En aquest procediment, i un cop més, l’Administració no es va personar en defensa dels mossos ferits i dels seus interessos. És intolerable aquesta deixadesa crònica del Departament d’Interior, USPAC continuarà garantint una bona defensa als nostres companys i companyes. No deixarem a ningú enrere.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

Cambrils, 21 de març de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.